Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Preşedintele Klaus Iohannis îl primeşte luni, la Palatul Cotroceni, pe cancelarul german Olaf Scholz
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis îl primeşte luni, la Palatul Cotroceni, pe cancelarul german Olaf Scholz, cu ocazia vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România.

Luni după-amiază, şeful statului va găzdui o reuniune trilaterală, la care va participa împreună cu omologul său din Republica Moldova, Maia Sandu, şi cu oaspetele german.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, discuţiile preşedintelui Klaus Iohannis cu cancelarul Olaf Scholz se vor concentra pe dezvoltarea şi aprofundarea în continuare a cooperării româno-germane în toate domeniile de interes comun.

Va fi accentuat interesul ambelor părţi pentru dinamizarea schimburilor economice şi a investiţiilor, având în vedere că Germania este cel mai important partener comercial al ţării noastre şi al doilea investitor în economia românească.

Preşedintele Klaus Iohannis îl primeşte luni, la Palatul Cotroceni, pe cancelarul german Olaf Scholz

 

În planul afacerilor europene, cei doi lideri vor avea un schimb de opinii privind temele de actualitate, cu atenţie special acordată procesului de aderare a României la Spaţiul Schengen, măsurile pentru sprijinirea Ucrainei şi a Republicii Moldova sau securitatea energetică.

Reuniunea trilaterală pe care o va găzdui preşedintele Klaus Iohannis are ca obiectiv consolidarea sprijinului în toate domeniile pentru asigurarea stabilităţii şi securităţii Republicii Moldova şi pentru susţinerea parcursului european al acestei ţări.

Discuţiile vor transmite un mesaj clar privind continuarea sprijinului ferm şi neabătut din partea partenerilor Chişinăului, în special în condiţiile în care Republica Moldova este supusă unor presiuni hibride sistematice, inclusiv unor tentative de subminare a ordinii constituţionale, potrivit Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel