Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Preşedintele Klaus Iohannis, despre RESTRICŢII: "Cu cât mai repede sunt introduse şi respectate, cu atât mai rapid îşi produc efectele"
WhatsApp
Lunile care vor urma nu vor fi deloc ușoare, spune președintele Klaus Iohannis, cu referire la pandemie: „Oricât ne-am dori, situația epidemiologică nu ne permite întoarcerea la normalitatea de dinaintea pandemiei”.
presidency.ro

Klaus Iohannis a atras atenția că ne aflăm din nou într-un punct critic și avem fiecare de făcut o alegere fundamentală pentru viitor: „Vrem să mergem pe un drum care duce la o explozie de cazuri și la supraaglomerarea spitalelor? Este un drum la capătul căruia ne așteaptă multă suferință și pierderi incomensurabile. Sau alegem să avem și viață socială și economie funcțională? Putem, dacă dăm dovadă de responsabilitate”, a spus șeful statului într-o declarație de presă făcută miercuri seară.

Iohannis a adăugat că restricțiile sunt inevitabile: „Cu cât mai repede sunt introduse și respectate, cu atât mai rapid își produc efectele”.

Președintele a adăugat că nu doar în România este complicată situația, mai ales că sistemele de sănătate au fost supuse în ultimele luni unei mari presiuni, iar medicii au făcut eforturi uriașe pentru a salva viețile oamenilor.

În acest context, Iohannis le-a mulțumit medicilor și angajaților din sănătate pentru efort: „Acești oameni merită respectul nostru și admirația noastră. Avem încredere în medicii noștri”.

„Lunile care vor urma nu vor fi deloc ușoare, dar sunt convins că vor acționa cu același devotament. Vreau să-i asigur pe medici că sunt alături de ei și împreună vom face față acestei crize. Este o luptă nu doar a sistemului medicului, este o luptă în care avem cu toții o mare responsabilitate. Oricât ne-am dori, situația epidemiologică nu ne permite întoarcerea la normalitatea de dinaintea pandemiei. Cu cât crește numărul de bolnavi și de decese, cu atât ne îndepărtăm și mai mult de acest moment îndelung așteptat”, a adăugat șeful statului.

Oricâte măsuri ar implementa autoritățile, ele își pierd din eficiență dacă unii dintre semenii noștri refuză să participe la acest efort colectiv, a mai spus Iohannis: „Depinde de conștiința fiecăruia dintre noi dacă vom câștiga această bătălie fără precedent”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel