Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Presa din Germania, semnal de alarmă cu privire la situația CE Oltenia
WhatsApp
Publicația germană energate-messenger.de vorbește despre criza economică prin care trece Complexului Energetic Oltenia. 

În presa germană se scria ieri că una dintre cele mai mari companii energetice din România a intrat într-un dezechilibru existențial.

Este vorba despre Complexul Energetic Oltenia (CE Oltenia)de la Târgu Jiu, care trece actualmente printr-o criză economică. Pentru a-și păstra cei 13.000 de angajați, complexul are nevoie de un împrumut de urgență în valoare de câteva sute de milioane.

Potrivit rapoartelor mass-media locale, managementul a solicitat acest împrumut anul trecut.

După o evaluare detaliată și o serie de condiții impuse, Comisia Europeană a dat undă verde acestei cerințe, acordându-i complexului un împrumut în valoare de 251 de milioane de euro, transferați în certificate de emisii de CO2, bani meniți să contribuie la reducerea riscului de insolvență a companiei, fiind folosiți anul trecut pentru producția de energie.

 

Pentru a evita lichidarea, CE Oltenia trebuie să accepte condițiile UE

 

Condițiile principale impuse de Comisia Europeană sunt ca „împrumutul să fie rambursat integral după șase luni” și „CE Oltenia să efectueze o restructurare completă pentru a fi din nou profitabilă pe termen lung”, în caz contrar există obligația „de a lichida compania”.

Potrivit Comisiei Europene, Complexul Energetic Oltenia acoperă în prezent un sfert din nevoile totale de energie electrică ale României, având o mină care deține 95% din lignitul țării, fiind a doua cea mai mare companie de energie din România, relatează energate-messenger.de.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel