Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prepară un ceai verde cu sare, apoi înmoaie o pereche de dresuri vechi: Trucul bunicii care te va uimi și îți va ușura munca
WhatsApp
Cum să curățați o oglindă fără a lăsa urme sau dâre? Bunicile noastre aveau câteva secrete și foloseau ce găseau la îndemână în casă pentru a-și ușura munca. Iată cum să cureți o oglindă cu ceai verde cu sare și o pereche de dresuri vechi.
Prepară un ceai verde cu sare, apoi înmoaie o pereche de dresuri vechi: Trucul bunicii care te va uimi și îți va ușura munca

Cum să speli o oglindă fără dungi și fără substanțe chimice scumpe? Detergenții de pe oglinzi rămân adesea chiar și la persoanele care folosesc șervețele speciale și detergenți pentru geamuri. Iată câteva dintre cele mai populare trucuri ale bunicilor pentru curățarea ideală a oglinzilor.

Bunicile noastre obișnuiau să spele geamurile cu ziare, dar acum nu este cea mai bună metodă. Ziarele moderne pot deteriora sticla. Vă recomandăm să folosiți prosoape de hârtie pentru a scăpa de dungi după spălare. 

Te-ar putea interesa și: Amestecă sare de lămâie cu detergent de vase. Soluția care te scapă de cele mai grele probleme din bucătărie cât ai pocni din degete

Puneți puțină apă sau detergent pentru geamuri pe oglindă. Ștergeți oglinda cu hârtia pentru a o umezi. Apoi, luați o cârpă uscată, încrețiți-o și ștergeți oglinda. Hârtia lustruiește oglinda fără dungi, dar necesită un oarecare efort fizic.


Ingredientele din cămară, care fac minuni

 

Oțet

Turnați apă și oțet în proporție de 1:1 într-o tavă de pulverizare goală. Turnați soluția pe oglindă și ștergeți oglinda cu o cârpă din microfibră sau cu hârtie. Amestecul va lăsa mai puține dungi decât detergentul pentru geamuri.

Amoniac

Adăugați 1 ml de amoniac la 1 litru de apă. Frecați oglinda cu această soluție și ștergeți-o cu o cârpă de bumbac sau cu un șervețel.

Pastă de dinți

Un alt remediu cu amoniac pentru murdăria rezistentă poate fi făcut dacă aveți pastă de dinți. Amestecați amoniacul și pasta de dinți într-un raport de 1:1. Se aplică pe oglindă, apoi se clătește și se curăță cu o cârpă moale.

Prepară un ceai verde cu sare, apoi înmoaie o pereche de dresuri vechi

 

Se prepară un ceai verde tare și se selectează infuzia. Se toarnă în el o linguriță de sare și un pahar de apă caldă. Înmuiați colanții de capron nedorite în acest amestec. Ștergeți oglinda până când devine strălucitoare. Apoi lăsați să se usuce, iar dacă rămân dungi, ștergeți din nou cu prosoape de hârtie uscate.

Există multe produse pe piață care să rezolve această nevoie spălării geamurilor, deși poți să-ți faci și singur soluția ecologică și economică pentru curățarea geamurilor. Aceste soluții le poți intercala cu acest truc eficient cu ceapă.

Taie o ceapă și curăță geamurile și oglinzile cu ea

 

Ai nevoie: o jumătate de ceapă și o cârpă care nu lasă scame (o cârpă din microfibră )

Doar frecați o jumătate de ceapă peste sticla și uscați cu o cârpă fără scame, de preferință o cârpă din microfibră. Repetați de câte ori este necesar, dar suprafețele tind să strălucească numai după câteva mișcări.

Și dacă doriți să sporiți puterea cepei, înainte de a usca suprafața de sticlă, pulverizați o soluție de bicarbonat de sodiu și apă. În plus, neutralizezi mirosul cepei.

La final, după uscarea cu o cârpa din microfibră, îndepărtează excesele de amestec cu un ziar. Astfel evitați ca acestea să fie pătate și opace. Repetați procesul pe mese sau pe orice altă suprafață de sticlă.

De asemenea, apa în care au fiert două, trei cepe poate fi folosită la spălarea geamurilor. Aceasta curăţă şi degresează foarte bine. Vei vedea că geamurile tale vor străluci de curăţenie.

Insectele pot contamina sticla. Pentru a împiedica muștele să aterizeze pe oglinda ta, poți freca o ceapă pe ea. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel