Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat creșterea pensiilor și a alocațiilor
WhatsApp
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri dimineața, creșterea pensiilor și a alocațiilor. De la 1 ianuarie, punctul de pensie va fi majorat cu 10%, la 1.586 de lei. De asemenea, se majorează indemnizația socială pentru pensionari cu 25%, de la 800 de lei la 1000 de lei, începând cu anul 2022. 
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat creșterea pensiilor și a alocațiilor

”Aprobăm azi creșterea indemnizației pentru pensionari. Stabilim majorarea punctului pensiei cu 10% de la 1 ianuarie anul viitor, la 1.586 de lei. Decidem creșterea indemnizației sociale pentru pensionari cu 25%, de la 800 de lei la 1000 de lei, începând cu anul 2022. De asemenea, majorăm alocația de stat și instituim acordarea de anul viitor a unei indemnizații suplimentare pentru persoanele cu dizabilități, respectiv a 13-a indemnizație. Mai exact, alocația de stat pentru copii crește la 600 de lei pentru copiii în vârstă de până la 2 ani, sau până la 3 ani în cazul celor cu dizabilități”, sunt primele declarații ale premierului Nicolae Ciucă. 

Potrivit primului ministru, alocația de stat va crește la 243 lei pentru copiii cu vârstă între 2 și 18 ani, dar și după această vârstă pentru tinerii care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora.

”Doresc să subliniez că alocația de stat se cumulează cu indemnizația lunară, cu stimulentul lunar, sau stimulentul de inserție. Printr-o altă măsură stabilim acordarea în mod excepțional a unei indemnizații suplimentare, cea de-a 13-a, pentru persoanele cu dizabilități, indiferent de venituri. Indemnizația compensatorie se acordă o singură dată, anul următor, în luna ianuarie”, a mai spus Nicolae Ciucă. 

Săptămâna trecută, și Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că niciun pensionar din România nu va primi mai puțin de 2.200 de lei în luna ianuarie

 

Vești bune pentru români. Ministrul Muncii: „În ianuarie, nu va exista pensionar cu un venit mai mic de 2.200 de lei”

 

 

Marius Budăi a anunțat, săptămâna trecută, că niciun pensionar din România nu va primi mai puțin de 2.200 de lei în luna ianuarie. „Măsura vine să îi sprijine pe cei mai nevoiași dintre părinții și bunicii noștri. 2.500.000 de suflete din România nu vor avea în luna ianuarie un venit mai mic de 2.200 de lei”, a spus ministrul Muncii.

„Am susținut în coaliție ultima măsură din programul social care nu este transformată în act normativ, și anume sprijinul pentru toți pensionarii care au valoarea pensiei până în 1.600 de lei după majorarea punctului de pensie. Aceștia vor primi acel sprijin pentru a susține facturile pe timp de iarnă. S-a mers pe principiul de solidaritate și echitate socială. Mă bucur că toți membrii coaliției au înțeles și au acceptat această măsură”, a spus Marius Budăi.

„Măsura vine să îi sprijine pe cei mai nevoiași dintre părinții și bunicii noștri. Nu va exista în luna ianuarie nicio persoană care să încaseze ca venituri - cumulat pensie plus sprijin – mai puțin de 2.200 de lei. Deci sprijinul va crește pentru cei cu  pensie de 1.600 de lei, până în valoarea de 1.000 de lei. Cei cu pensie de 1.000 de lei vor încasa 1.200 de lei, astfel încât cu pensia să aibă 2.200 de lei”, a adăugat ministrul.

„2.500.000 de suflete din România nu vor avea în luna ianuarie un venit mai mic de 2.200 de lei”, a mai precizat Budăi. Ministrul Muncii a mai declarat jurnaliștilor că se așteaptă să primească toate avizele necesare ordonanței de urgență cât mai repede, inclusiv cele de la Ministerul Justiției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel