Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Premierul Ciucă spune până când vor primi românii ajutorul de 50 de euro. „Vom găsi şi alte soluţii pentru a putea să-i sprijinim”
WhatsApp
Premierul Nicolae Ciucă a vorbit joi, 10 noiembrie, despre ajutorul acordaat românilor prin programul Sprijin pentru România.

„Cei 50 de euro la fiecare două luni vor continua şi în anul viitor şi vom găsi şi alte soluţii pentru a putea sprijini persoanele vulnerabile”, a afirmat Ciucă. El a precizat că ”pentru ceea ce au scris în proiectul Sprijin pentru România, măsurile vor continua până la finalul anului, aşa cum s-au angajat şi desigur ele vor continua şi în anul viitor”.

Despre creşterea pensiilor, premierul a afirmat că în acest moment există acest angajament ca pensiile să fie crescute în limita inflaţiei.

”Ne-am angajat să avem un proiect de buget cât mai repede posibil, la sfârşitul lunii octombrie, nu am reuşit acest lucru pentru că este pentru prima dată, în România, când se realizează bugetarea pe programe, ori fiecare minister trebuie să îşi asigure proiectarea bugetului şi încărcarea datelor pe programe. Vă pot da asigurări că până la jumătatea lunii decembrie, aşa cum am discutat calendarul, vom avea bugetul aprobat în Parlament”, a afirmat premierul.

”Valoarea pensiilor şi a salariului minim urmează să fie decise în funcţie de datele finale. În acest moment există acest angajament ca pensiile să fie crescute în limita inflaţiei, să putem să acoperim această pierdere în bugetul fiecărei familii şi de asemenea să identificăm celelalte măsuri pe care putem să le luăm pentru persoanele vulnerabile”, a adăugat Ciucă. ”Ca atare, măsurile pe care le-am adoptat, cei 50 de euro la fiecare două luni vor continua şi în anul viitor şi vom găsi şi alte soluţii pentru a putea să-i sprijinim”, a conchis el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel