Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Premierul Ciucă merge la Paris pentru a arăta progresele făcute de ţara noastră la o sesiune specială a OCDE
WhatsApp
România mai face un pas important, astăzi, pentru aderarea la OCDE, una dintre cele mai importante organizaţii economice şi comerciale la nivel global.

Premierul Nicolae Ciucă merge special la Paris pentru a depune un document al progreselor făcute de ţara noastră la o sesiune specială a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică dedicată ţării noastre.

Din OCDE fac parte 38 de state dezvoltate, care deţin aproape 70% din producţia şi comerţul global. 

Unul dintre obiectivele strategice ale ţării noastre îl reprezintă aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, pentru care, în luna iunie a acestui an, am primit o foaie de parcurs.

Următorul pas va fi făcut astăzi, când premierul Nicolae Ciucă va depune, la sediul central de la Paris al organizaţiei, documentul intitulat "Memorandum iniţial". Aceasta a fost adoptată de guvern în luna septembrie şi conţine autoevaluarea modului în care legislaţia, politicile şi practicile din ţara noastră se aliniază la instrumentele juridice ale organizaţiei. Este vorba de peste 230 de astfel de instrumente.

Ciucă: România depune, joi, la Paris, memorandumul iniţial privind accederea la OCDE

 

Coordonatorul român pentru aderarea la OECD, Luca Niculescu, preciza, în septembrie, că va fi mult de lucru, dar că nu se porneşte de la zero, deoarece, de-a lungul ultimilor ani, multe ministere şi instituţii din România au participat la activităţile organizaţiei şi s-au familiarizat cu aceasta.

Premierul Nicolae Ciucă va depune "Memorandumul iniţial" în cadrul unei sesiuni speciale a Consiliului OECD dedicată ţării noastre, după care va avea o întâlnire cu secretarul general al organizaţiei, Mathias Cormann, transmite Rador.

Ieri, în debutul şedinţei de guvern de miercuri, prim-ministrul a mulţumit ministerelor şi instituţiilor implicate în realizarea memorandumului.

"Mulţumesc tuturor ministerelor şi instituţiilor implicate, pentru modul în care au înţeles să îşi îndeplinească sarcinile ce le-au revenit în întocmirea şi realizarea memorandumului iniţial pe care mâine, 15 decembrie, îl vom depune la sediul OCDE de la Paris. Este un demers naţional, pe care l-am asumat încă de la începutul guvernării.

Pe parcursul acestui an, în luna iunie, am reuşit să obţinem aprobarea foii de parcurs. Iată că astăzi, până la finele anului, putem să anunţăm că mâine vom depune memorandumul iniţial, document foarte important, de care depinde coerenţa parcursului până la momentul derulării acelor etape de clarificare şi verificare pentru îndeplinirea standardelor OCDE. Iar în final, să putem să facem parte din rândul ţărilor care asigură 90% din volumul total de investiţii străine la nivel mondial", a spus premierul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel