Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Premierul Ciucă, întâlnire cu ministrul de Externe din Israel
WhatsApp
Ministrul de Externe al statului Israel, Yair Lapid, se întâlnește, azi, cu premierul României, Nicolae Ciucă, și cu ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu.

Cele două întâlniri au loc duminică, 13 martie 2022. În această zi, ministrul israelian de Externe efectuează o vizită în România.

Duminică de la ora 11 este programată o întâlnire la Palatul Victoria, între premierul României și ministrul israelian de Externe, a anunțat Guvernul României. Separat, ministrul israelian se întâlnește cu șeful diplomației române, Bogdan Aurescu.

De asemenea, în România, ministrul israelian va vizita punctul de frontieră Siret (județul Suceava). Acesta este punctul de frontieră prin care sosește un uriaș flux de refugiați din Ucraina.

Yair Lapid, ministrul israelian de Externe, a mulţumit României, în cursul vizitei la Bucureşti, pentru asistenţa oferită refugiaţilor din Ucraina, în special celor de etnie evreiască, şi a salutat "prietenia îndelungată" israeliano-română.

"Tocmai am încheiat o întâlnire de lucru cu domnul Aurescu şi acum o sa ne întâlnim cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă pentru a discuta despre situaţia din Europa şi despre aspectul gestionării refugiaţilor. După întâlnire, vom merge la un centru de refugiaţi de origine evreiască din Bucureşti, iar de acolo voi merge la Vama Siret, unde refugiaţii sunt ajutaţi încă din prima zi de război. Guvernul României a colaborat strâns cu noi şi ne-a ajutat foarte mult să salvăm multe vieţi. Copii de origine evreiască din Odesa, copii cu cancer, au fost trimişi în Israel pentru tratament, la fel şi mii de refugiaţi care scăpat prin Vama Siret. Vieţile lor au fost salvate prin cooperarea dintre ţările noastre. Vă mulţumesc şi mulţumesc Guvernului României pentru cooperare şi ajutor", a declarat Yair Lapid după întâlnirea cu ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

Yair Lapid a salutat "prietenia îndelungată" dintre Israel şi România, manifestată "atât în perioade de pace, cât şi în momente de război". Ministrul israelian de Externe efectuează vizite în România şi Slovacia, în contextul conflictului din Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel