Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Premierul Ciolacu s-a întâlnit Viktor Orban: Discuții despre Sprijinul pentru aderarea României la Spațiul Schengen
WhatsApp
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire informală cu omologul său ungar, Viktor Orban, în cadrul căreia discuţiile au vizat subiecte de interes comun pe agenda bilaterală a celor două state.
Sursă foto: Facebook - Marcel Ciolacu, pagina oficială

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, vineri, într-un cadru informal cu omologul său ungar, Viktor Orban, pentru a discuta subiecte de interes comun pe agenda bilaterală, inclusiv susținerea aderării României la spațiul Schengen și cu frontierele terestre. La întâlnire a participat și președintele UDMR, Kelemen Hunor.

"Am avut astăzi o discuţie pragmatică cu prim-ministrul Ungariei, domnul Viktor Orban, pe subiectele de interes comun ale cooperării noastre bilaterale. Schimburile noastre comerciale se ridică la aproximativ 13 miliarde de euro şi am agreat împreună cu omologul maghiar că există în continuare un potenţial neexploatat. I-am transmis premierului Orban că dorim să lucrăm împreună pentru consolidarea unei agende bilaterale pozitive, în beneficiul cetăţenilor noştri, indiferent de etnie. În cadrul discuţiilor am convenit să începem studiile de fezabilitate privind realizarea unui proiect fanion la nivel bilateral - legătura feroviară de mare viteză Budapesta-Bucureşti, un proiect strategic, de interes regional, cu impact la nivelul reţelelor feroviare din regiunea Europei Centrale", a afirmat Marcel Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Premierul român a mulțumit lui Viktor Orban pentru susținerea fermă a aderării României la spațiul Schengen și cu frontierele terestre. "Ungaria deține Președinția Consiliului UE în acest semestru, iar, în această calitate, România se bazează pe acțiunea onestă a Ungariei pentru consolidarea Agendei strategice europene," a mai adăugat Ciolacu.

"Ungaria deţine Preşedinţia Consiliului UE în acest semestru, iar, în această calitate, România se bazează pe acţiunea onestă a Ungariei pentru consolidarea Agendei strategice europene. Totodată, i-am mulţumit prim-ministrului Viktor Orban pentru susţinerea fără echivoc a aderării României la spaţiul Schengen şi cu frontierele terestre", a mai afirmat Ciolacu.

În continuarea prezenţei sale în România, premierul ungar, Viktor Orban, va fi prezent la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, unde sâmbătă îşi va ţine tradiţionalul discurs pornind de la tema centrală a evenimentului - "Pe drumul drept". 

Senatorul UDMR Tanczos Barna a subliniat, tot  vineri, importanța întâlnirii dintre premierul Marcel Ciolacu și omologul său ungar, Viktor Orban, atât pentru relațiile bilaterale, cât și în contextul războiului ruso-ucrainean.

"E extrem de importantă (întâlnirea dintre Ciolacu şi Orban - n.r.) nu doar în perspectiva relaţiilor bilaterale, ci şi în contextul războiului ruso-ucrainean, pentru că cele două state de graniţă cu Ucraina, Ungaria şi România, au un rol primordial în tot ce înseamnă implementarea comună a deciziilor la nivel NATO, la nivelul Uniunii Europene. Suntem ţările care avem contact direct cu cei care pleacă, fug din Ucraina, din calea războiului, suntem ţările care am acordat cel mai mult sprijin cetăţenilor care încearcă să scape din Ucraina de acest conflict militar. Deci, colaborarea dintre Ungaria şi România, colaborarea şi dialogul permanent dintre premierii celor două state, membre ale Uniunii Europene, sunt extrem, extrem de importante", a spus Tanczos Barna pentru Agepres. 

---------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel