Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Premierul care n-a mai fost“, ex-ministrul de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, și-a anunțat candidatura la prezidențiale
WhatsApp
„Nu e o aroganţă şi o lipsă de modestie, e un crez puternic” a afirmat fostul ministru de Finanțe,  Eugen Teodorovici, la Aleph News, anunțând astfel că va candida la alegerile prezidenţiale din 2024.  

„Niciodată nu m-am gândit să fac ceva pentru mine, cu excepţia ultimilor 2 ani de zile, când am trecut în zona privată şi mă gândesc la mine. Dar am un gust amar pentru că îmi doresc foarte mult şi simt că de-asta sunt pe acest pământ, pentru a face pentru ceilalţi. De-asta aş opta pentru cea mai înaltă funcţie în stat şi nu cred, ci sper din toată inima ca toţi politicienii care pot să conducă ţara aceasta să îşi dorească şi să se înscrie în cursa din 2024. Aşa ar fi corect pentru români”, a spus Teodorovici la Aleph News, luni, 6 februarie.

Cât privește posibilitatea să candideze ca independent sau din partea unui partid, Teodorovici a răspuns că este „o discuţie lungă”. „Eu aş prefera şi mi-aş dori foarte mult ca alături de mine, dacă voi face acest pas, să fie românii. Pentru că românii în 2024 cred că vor dori altceva. Cred că va fi un an atipic, un an nu al partidelor, ci al acelor persoane, că sunt pentru primari, pentru consilii judeţene, pentru funcţia înaltă în stat, vor fi persoane”, a mai spus el.

„Premierul care n-a mai fost“, ex-ministrul de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, și-a anunțat candidatura la prezidențiale

 

Eugen Orlando Teodorovici a fost ministru al fondurilor europene, apoi ministru de finanţe în Guvernul Victor Ponta. Ulterior, a fost ministru de finanţe în guvernul Viorica Dăncilă. Era o prezență aproape permanentă lângă Viorica Dăncilă în timpul campaniei pentru prezidențiale din 2019, fiind vehiculat ca viitor premier.

Dăncilă și Teodorovici trebuiau să fie lansați simultan, ca tandem președinte-premier, însă consultanții politici au renunțat la idee. Surse din PSD au declarat atunci, pentru Europa Liberă, că Eugen Teodorovici se aștepta să fie anunțat viitorul premier al României și să intre în tandem cu Viorica Dăncilă în bătălia pentru Cotroceni. Acest lucru nu s-a întâmplat, chiar dacă lui Teodorovici i s-a acordat un loc aparte în cadrul Congresului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel