Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Premieră medicală: Chirurgii au efectuat primul transplant de glob ocular uman din lume la New York
WhatsApp
O premieră medicală remarcabilă a avut loc la NYU Langone Health din New York, într-o încercare deosebită de a restabili funcționalitatea unui bărbat grav rănit într-un accident tragic cu un cablu electric. Chirurgii au efectuat primul transplant de glob ocular uman din lume.
Chirurgii au efectuat primul transplant de glob ocular uman din lume la New York / Foto: Unsplash

Aaron James, în vârstă de 46 de ani, a suferit leziuni grave care i-au distrus fața și unul dintre ochii săi. Accidentul a dus la distrugerea parțială a feței și orbirea unuia dintre ochii săi. Însă, o echipă de chirurgi de la NYU a efectuat un transplant remarcabil și fără precedent, dându-i o șansă de recuperare lui James.

Transplantul a implicat înlocuirea întregului ochi - de la globul ocular până la structurile adiacente, inclusiv nervii și vasele de sânge vitale, conform The Guardian.

 

Operația este considerată un pas incredibil în lumea medicală

 

Medicii de la NYU Langone Health, sub conducerea doctorului Eduardo Rodriguez, au încercat să restabilească nu doar aspectul fizic al lui James, ci și capacitatea funcțională a ochiului stâng. Deși este mult prea devreme pentru a ști dacă bărbatul va reuși să vadă vreodată prin acest ochi nou, operația este considerată un pas incredibil în lumea medicală, oferind oamenilor de știință o nouă perspectivă asupra modului în care ochiul uman se poate vindeca.

Transplantul, realizat la începutul anului trecut, a implicat un donator de ochi al cărui glob ocular a fost integrat în mod extraordinar în structura lui James. Această procedură a demonstrat o reușită uimitoare. Astfel, James se recuperează bine, iar noul ochi, care arată sănătos și normal, a fost observat într-o stare optimă de către medicii implicați în operație.

Acest moment de triumf medical este esențial pentru domeniul oftalmologic, deși cercetătorii avertizează că recuperarea și redobândirea vederii sunt în continuare sub semnul întrebării. Cu toate acestea, acest transplant oferă o fereastră unică în modul în care se pot repara și restabili funcțiile ochiului uman.

În prezent, oamenii de știință analizează scanările creierului lui James pentru a înțelege mai bine modul în care nervul optic trebuie să fie reparat pentru a transmite semnalele corecte către creier.

Deși există incertitudini legate de redobândirea vederii, această procedură deschide uși pentru cercetările viitoare și îi inspiră pe specialiști să se aventureze mai departe în această zonă a transplantului de ochi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel