Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a sesizat instanța în cazul primarului Clotilde Armand
WhatsApp
Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a anunţat că a sesizat instanţa de judecată, solicitând anularea celor cinci dispoziţii prin care Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, şi-a majorat indemnizaţia lunară cu până la 30%, după ce s-a auto-desemnat în funcţia de manager de proiect.

Prefectul Municipiului Bucureşti a sesizat instanţa de judecată, solicitând secției de contencios-administrativ anularea celor cinci dispoziţii prin care Primarul Sectorului 1 s-a desemnat în funcţia de manager de proiect şi prin care şi-a majorat indemnizaţia lunară cu până la 30%, potrivit prefectului Capitalei, Toni Greblă.

„Este vorba despre cinci dispoziții prin care (n.r. Clotilde Armand) s-a desemnat coordonator al unui proiect pe fonduri europene. Prin următoarele patru dispoziții a încasat un spor la indemnizație de 30%, în această calitate de manager de proiect. Deosebit de sporul de 25% pe care îl primea toată instituția Primăriei Sector 1, pentru faptul că derulează programe cu finanțare europeană", a explicat prefectul Capitalei într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Urmare a exercitării controlului de legalitate efectuat şi având în vedere raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, Prefectul Capitalei a sesizat Tribunalul Bucureşti, solicitând anularea dispoziţiilor nr. 715/18.02.2022, 1708/06.05.2022, 2156/07.06.2022, 2517/05.07.2022 şi 2853/01.08.2022 ca fiind nelegale, se precizează într-un comunicat al prefecturii Capitalei.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a sesizat instanța în cazul primarului Clotilde Armand

 

Potrivit unui comunicat al ANI, Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese, deoarece în exercitarea atribuţiilor de primar a semnat dispoziţiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie", finanţat din fonduri europene şi care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 şi art. 76 din Legea nr. 161/2003.

Cele 5 dispoziţii semnate reprezintă numirea în funcţia de manager de proiect, precum şi majorarea indemnizaţiei lunare, cu până la 30%.

De asemenea, Clotilde Armand s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu data de 18 februarie 2022, data dispoziţiei privind numirea managerului de proiect al proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie", întrucât a exercitat simultan cu funcţia de primar al Sectorului 1 şi funcţia remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel