Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prețurile la laptopuri au explodat în România. Importul, unul major
WhatsApp
România şi Danemarca au înregistrat, în primele şapte luni ale anului, cele mai mari creşteri la importurile de laptopuri din UE, respectiv 38%, potrivit unui comunicat al asociaţiei InfoCons. România a ajuns în situația în care cel mai ieftin laptopul costă 2900 lei. 

 În acest an, importurile de laptopuri au atins un maxim istoric, ca urmare a pandemiei şi a faptului că mulţi oameni au fost nevoiţi să lucreze sau să studieze de acasă.

Cele mai mari importuri extracomunitare, respectiv 90%, au provenit din China: 14,4 miliarde de euro în primele şapte luni ale acestui an, faţă de 12,1 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut.

România şi Danemarca au fost ţările europene cu cea mai mare creştere a importurilor, 38% în cazul fiecăreia.

Prețul la laptopuri în Europa



Au existat nouă ţări în care importurile au crescut cu 20% - 30% şi alte nouă în care importurile au crescut cu 10% - 20%. În şase ţări, creşterea a fost între 2% şi 10%, în timp ce doar în Estonia importurile au scăzut uşor.

"Este foarte important ca un consumator să ştie că la achiziţionarea unui produs electronic acesta beneficiază de o garanţie legală de minim doi ani. Totodată, unii agenţi economici pot oferi consumatorilor gratuit sau contra unei sume şi o garanţie comercială. În condiţiile în care produsul nu arată sau nu funcţionează conform descrierii puteţi solicita repararea sau înlocuirea lui fără a necesita costuri suplimentare, responsabilitatea fiind în sarcina vânzătorului. Solicitaţi întotdeauna
bonul fiscal, fiind un document care va poate ajuta să depuneţi sesizări eficiente", a afirmat Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel