Praz cu pui și măsline este o rețetă tradițională, fiind o variație a cele simple, fără carne, pe care o puteți citi aici. Pentru mâncarea de praz cu pui și măsline puteți folosi piept sau pulpe de pui, pe care le prăjiți în prealabil.
Carnea de pui se combină cu ceapa și prazul călite și apoi și cu restul de ingrediente. De asemenea, pentru un gust deosebit, puteți folosi mai multe tipuri de măsline: negre, verzi sau kalamata.
- 6 pulpe de pui dezosate și fără piele
- 25-30 măsline
- 1 ceapă răzuită
- 2 bucăți praz
- 150 grame pastă de tomate
- 2 foi de dafin
- cimbru uscat
- sare și piper după gust
- 50 ml ulei
- 100 ml apă.
Se pune uleiul la încins și se prăjesc foarte bine pulpele, pe ambele părți. În grăsimea rămasă se călește ceapa și prazul tăiat bastonașe pentru, timp de 3-4 minute.
Adăugăm pasta de tomate, apa caldă, măslinele, foile de dafin, sare și piper după gust.
Se lăsă să fiarbă cca 10-15 minute până scade bine sosul, apoi se adaugă carnea de pui.
Se lasă să mai fiarbă aproximativ 10 minute, apoi se adaugă cimbru după gust.
Această mâncarea de praz cu pui și măsline se servește caldă, cu pâine proaspătă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News