Prăjitura Snickers, făcută în casă. Rețeta unui super desert cu nucă și caramel. Ingrediente
Blatul
7 albușuri
140 g zahăr
un praf de sare
1 linguriță vanilie
200 g nuca măcinată
60 g făină
1 linguriță rasă de praf de copt
Vezi și: Ciorbă falsă de burtă, de post: Rețeta rapidă a preparatului-minune în postul Paștelui
Glazura de ciocolată albă
250 g ciocolată albă
2 linguri de ulei
Crema de caramel
150 g zahăr (pentru topit)
40 g zahăr (pentru gălbenușuri)
200 g unt
7 gălbenușuri
200 g alune sau arahide prăjite
Glazură de ciocolată neagra
250 g ciocolată neagră
2 linguri de ulei
Mixăm albușurile cu un praf de sare și vanilia până obținem o spumă consistentă. Adăugăm zahărul, mixand continuu, până obținem o bezea tare. Acum e momentul să adăugăm nuca măcinată fin, apoi făină și praful de copt. Amestecăm compoziția cu mișcări de sus în jos ca ă nu scoatem aerul din bezzea. O tavă se tapetează cu hârtie de copt și punem blatul de bezea. Blatul se coace 25-30 de minute la 170 °C, până se rumenește ușor. Ulterior, băsăm blatul să se răcească.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Prăjitura Snickers, făcută în casă. Rețeta unui super desert cu nucă și caramel, s-ar putea să îți placă și rețeta Cozonac estonian Kringel cu aromă de scorțișoară. Rețeta unui desert pentru mesele de sărbătoare
Ciocolată albă se topește împreună cu cele două linguri de ulei. O întindem uniform deasupra blatului și dăm tavă la rece. Pentru cremă, frecăm gălbenușurile cu cele 40 de g de zahăr. Alte 150 g zahăr se topesc într-o crăticioară, în care vom adăuga untul cubulețe și amestecăm. Luăm cratița de pe foc și adăugăm arahidele tocate. Amestecăm, iar după ce se răcește un pic punem gălbenușurile. Amestecăm bine, repunem vasul pe foc și fierbem la foc mic câteva minute până începe să se îngroașe. După ce crema este complet rece o întindem uniform peste glazură albă.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Prăjitura Snickers, făcută în casă. Rețeta unui super desert cu nucă și caramel, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitură delicioasă, fără coacere. Rețeta unui desert, gata în doar 15 minute
Peste crema de caramel punem ciocolată neagră, topită cu cele două linguri de ulei. Dăm prăjitură la rece câteva ore și apoi o putem tăia în bucăți cu un cuțit cu lama încălzită în apă fierbinte. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News