Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prăjitura Siret cu ness. Rețeta veche de cofetărie din zona Galațiului
WhatsApp
Rețetele clasice de cofetărie sunt aromate, delicioase și nu foarte greu de făcut. Prăjitura Siret cu ness este un desert foarte dulce, perfect atât pentru nostalgici, cât și pentru cei care vor să încerce preparatele din vremuri de mult apuse. 
Prăjitura Siret cu ness

Prăjitura Siret cu ness este o prăjitură care se făcea pe vremuri în laboratoarele de cofetărie și se găsește în general, în zona Galați, Brăila, Tulcea. Dacă nu ai gustat până acum, trebuie neapărat s-o încerci. Iată cum se face.

Ingrediente

 

Pentru aluatul de biscuiți ai nevoie de:

- untură 100 g

- 1 ou mic

- făină 220 g

- apă 35 ml

- zahăr pudră 40 g pentru aluat +1 lingură pentru decor

- bicarbonat de sodiu -jumătate de linguriţă, stins cu oţet sau zeamă de lămâie

- arome după gust

- 1 praf de sare

Pentru cremă ai nevoie de:

- 100 g fondant

- 50 g unt

- 2 linguriţe ness-cafe

- puțin rom sau coniac fin

Pentru decor ai nevoie de:

- 1 lingură glucoză sau miere de albine

- 300 grame fondant de cacao

Prăjitura Siret cu ness. Mod de preparare

 

Se frământă aluatul fraged şi se decupează 20 de biscuiţi ovali. Fondantul se pune pe foc exact cât să se înmoaie puţin şi se amestecă. Se retrage de pe foc. Trebuie să fie moale, ca o cremă, să putem adăuga untul, scrie pofta-buna.com. Se adaugă untul moale, la temperatura camerei, cafeaua şi romul şi se amestecă bine cu un tel, până se obţine o cremă spumoasă. Dacă este prea moale, se bagă 10 minute în congelator. Nu prea mult, că se întăreşte.

Se aşază biscuiţii pe o tavă şi se pune crema. Se poate pune cu un poș cu dui mare, cu o pungă tăiată la colţ sau, pur şi simplu, cu lingura, aşa cum am făcut eu acum. Se pune şi celălalt biscuite deasupra şi se apasă uşor.

Se încălzeşte puţin glucoza (1 lingură) cu 1 lingură de apă şi apoi se ung prăjiturile deasupra. În felul acesta, fondantul va face o priză mai bună, se va lipi mai bine de biscuite. Fondantul se pune pe foc şi se încălzeşte. Se adaugă o lingură de apă şi cacaoa cernută - 1-2 linguri - în funcţie de cât de colorat vreţi să fie. Dacă este deja colorat, adăugaţi doar apă. Fondantul trebuie să fie fluid, ca să puteţi glasa prăjitura.

Fiecare prăjitură se ia şi se scufundă în fondant, atât cât să acopere biscuitele de deasupra, nu tot. Apoi, se aşază pe un grătar să se scurgă. Se repetă cu toate prăjiturile. Se lasă 10-15 minute, ca să se întărească puţin fondantul.

Dacă ți-a plăcut prăjitura Siret cu ness, cu siguranță îți va plăcea și cea de Clătite cu spumă - Rețeta fascinantă și delicioasă, veche de aproape 100 de ani.

Rețetă de aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel