Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prăjitură rece cu cafea, fără coacere. Un desert ideal atunci când e cald afară
WhatsApp
Prăjitura rece cu cafea este un desert „semifreddo” ușor, care se face rapid și fără coacere. Este un dulce ideal pe vreme caldă. Descoperă rețeta pas cu pas.
Prăjitură rece cu cafea, fără coacere. Un desert ideal atunci când e cald afară

Rețeta de prăjitură rece cu cafea este un desert „semifreddo” care se prepară rapid, ideal pentru perioadele mai calde din an, când, bineînțeles, nu lipsește pofta de dulce. Dar câți dintre noi pornim cuptorul atunci când e caniculă? Probabil că nimeni. Tocmai de aceea astăzi dorim să vă propunem o rețetă de prăjitură rece care nu necesită coacere.

Rețeta este proaspătă și gustoasă, o prăjitură de vară ușor de preparat, asemănătoare ca pregătire cu un cheesecake, dar în acest caz crema este făcută cu ricotta și smântână. Prăjitura rece cu cafea este perfectă pentru a încheia o masă, dar și pentru o gustare gustoasă care ne poate da energie, datorită conținutului de cofeină.

Iată cum se face.

Ingrediente (pentru o formă de tort de 22 cm)

Pentru bază avem nevoie de:

- 320 g biscuiți digestivi (Digestive)

- 150 g unt

Pentru cremă avem nevoie de:

- brânză ricotta 250 g (din lapte de vacă)

- 500 ml de smântână proaspătă

- 100 g zahăr pudră

- 150 ml cafea amară

- 15 g foi de gelatină

- 75 ml apă

Mod de preparare

 

Mai întâi de toate, preparăm baza. Cu ajutorul unui mixer, tocați biscuiții uscați și adăugați untul topit, pe care l-ați lăsat să se răcească. Putem alege să o topim într-o cratiță la bain-marie sau în cuptorul cu microunde.

Apoi se transferă amestecul într-o formă cu balamale cu diametrul de 22 cm, tapetată în prealabil cu hârtie de copt. Cu dosul unei linguri, compactăm și încercăm să nivelăm baza de biscuiți, apoi o punem la frigider să se odihnească pentru aproximativ 30 de minute, timp în care ne ocupăm de umplutură.

Într-un bol, combinăm 400 ml de smântână proaspătă și zahărul pudră și amestecăm cu un mixer electric. Lăsăm amestecul să stea puțin, de preferință în frigider.

Într-un alt bol, se bate ricotta și se toarnă încet cafeaua amară. Cafeaua trebuie să fie la temperatura camerei, așa că nu uitați să o pregătiți cu puțin timp înainte.

Citește și: Vinete umplute, rețeta clasică. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, iar rezultatul e divin

Continuând să amestecăm, adăugăm foile de gelatină, înmuiată în prealabil în apă rece și apoi dizolvată în 100 ml de smântână fierbinte: trebuie să obținem un amestec neted, ferm și omogen.

Turnăm acest amestec încet în bolul cu frișcă.

Încorporează-l amestecând ușor cu o lingură sau o spatulă: consistența va părea destul de lichidă, așa că lasă-l să se odihnească la frigider timp de 15-20 de minute.

Se toarnă apoi crema pe baza prăjiturii nostru, păstrând deoparte aproximativ un pahar pentru decorarea finală.

Am pus atât prăjitura cât și crema la frigider să se răcească cel puțin 3 ore.

După ce a trecut timpul necesar, se ia prăjitura și se decorează după cum se dorește, folosind o pungă de glasare.

Prăjitura rece cu cafea este gata să fie savurată!

Poftă bună!

 

---------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel