Prăjitură răsturnată cu piersici și migdale. Rețeta unui desert delicios, pe care neapărat trebuie să-l încercați. Ingrediente
250 gr - zahăr granulat
3 ouă - medii
100 ml - ulei de semințe
250 ml - lapte
250 gr - făină
praf de copt
piersici coapte (pot fi de la borcan)
50 gr - migdale mărunțite
zahăr pudră pentru finisare
50 gr - unt
130 gr - zahăr brun
2 linguri - apă
Dacă ți-a plăcut rețeta de Prăjitură răsturnată cu piersici și migdale, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitură deșteaptă cu brânză. Rețeta secretă din caietul gospodinelor din Rusia
Spălăm piersicile, le curățăm și le tăiem felii nu prea groase. Mixăm ouăle bu zahărul până obținem o compoziție tare. Adăugăm treptat făina și praful de copt, continuând să mixăm. Apoi adăugăm uleiul și laptele și făina, mixând în continuare până când sunt combinate și amestecate perfect.
Ar putea să vă placă și: Prăjitura Snickers, făcută în casă. Rețeta unui super desert cu nucă și caramel
Într-o cratiță, punem untul cu zahărul brun și apa și ținem pe foc până se formează un caramel de culoarea chihlimbarului. tapetăm o tavă rotundă cu hârtie de copt și preîncălzim cuptorul la 180 C. Caramelul se toarnă în fundul matriței, se presară migdalele și piersicile. Deasupra lor se toarnă aluatul. Tavă se dă la cuptor la 180 ° C timp de 60 de minute. Prăjitura este gata când trece testul scobitorii.
Vezi si: Cozonac estonian Kringel cu aromă de scorțișoară. Rețeta unui desert pentru mesele de sărbătoare
Prăjitură răsturnată cu piersici și migdale se răstoarnă pe un platou și se lasă să se răcească. Când este rece, presărați zahărul pudră. Poftă bună.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News