Desertul va fi placul tuturor, deoarece mandarinele și iaurtul îi vor oferi prospețime și, în același timp, delicatețe, făcând din micul dejun o experiență cu adevărat memorabilă.
Ingrediente pentru zece persoane:
300 de grame de făină;
110 grame de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi;
65 de grame de stevie sau 130 de zahăr;
50 de mililitri de ulei;
un plic de praf de copt (aproximativ 15 grame);
patru mandarine;
trei ouă;
sare
Pentru garnitură: dulceață fără zahăr și zahăr pudră
În primul rând, două mandarine se decojesc și se toană, în timp ce celelalte două trebuie tăiate și ele, dar fără a fi decojite. Toate se pun într-un castron. Adăugați apoi stevia sau zahărul, uleiul, sarea și iaurtul și amestecați totul cu o lingură.
Ați putea încerca și: Prăjitură cu mere la cană. Un desert delicios, gata în câteva minute. O porție are doar 160 de calorii
Adpugați apoi făina și praful de copt. Compoziția se amestec bine până se obține o consistență netedă și catifelată.
Luați o tigaie cu un diametru de aproximativ douăzeci de centimetri, ungeți fundul cu unt și apoi turnați compoziția. Tava se dă într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade, timp de patruzeci de minute. Când prăjitura este gata (puteți face testul scobitorii pentru a o verifica), se poate decora cu gem și puțin zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News