Pe de altă parte, cu un cuptor cu microunde, gătitul devine mult mai rapid. Singura condiție este să folosiți un recipient adecvat, care poate fi o matriță din silicon sau din sticlă sau un material potrivit pentru acest tip de cuptor. Chiar dacă deserturile gătite la cuptorul cu microunde sunt adesea necunoscute, încercați această rețetă simplă și veți vedea că o veți repeta adesea pentru rapiditatea și simplitatea ei!
INGREDIENTE
150 g faină,
80 g amidon de porumb,
120 g zahăr,
70 ml ulei de semințe de floarea soarelui,
250 ml apă caldă,
1 lingură de pudră de cacao neîndulcită
aroma de vanilie,
1 plic praf de copt,
câteva lingurițe de Nutella
ai întâi, combinați și amestecați toate pulberile, inclusiv praful de copt, într-un castron. Se adaugă apoi lichidele și aroma de vanilie și se amesteca cu un tel. Când aluatul este omogen, transferați-l într-o formă pentru microunde de max 22 cm.
Acum pune Nutella la cuptorul cu microunde pentru 40 de secunde, ca să se topească. Pune câteva lingurițe de Nutella pe aluat. Cu o scobitoare lungă, formați spirale pentru a distribui nutella. Puneti forma în cuptorul cu microunde și gătiți prăjitura la 800 watt timp de 8 minute.
Acest timp este suficient ca prăjitura să se facă și să rămână moale. După 8 minute, opriți cuptorul și așteptați câteva minute înainte de a deschide ușa. Scoateți prăjitura din formă și stropiți-o cu zahăr pudră! Poftă bună! Dacă sunteți la dietă, puteți folosi Nuteila falsă, făcută în casă.
Nutella falsă, recomandată de toți dieteticienii. Rețeta fără unt, ulei și zahăr. Are doare 60 de calorii. Cu toții am gustat, puțin o dată, Nutella, cremă irezistibilă cu gust de alune. Delicioasă și plină de calorii. Dacă sunteți însă la dietă, dar aveți poftă de ceva bun, vă propune această rețetă, care are doar 60 de calorii. Dacă veți mânca nutella fără zahăr și fără unt nu vă veți mai simți vinovat, când urcați pe cântar sau vă uitați în oglindă.
Nutella falsă, recomandată de toți dieteticienii. Rețeta fără unt, ulei și zahăr. Are doare 60 de calorii. Ingrediente
150 de grame de iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi;
30 de grame de alune;
două linguri de pudră de cacao neîndulcită;
o lingură de miere (sau o lingură de zahăr brun);
o banană.
În primul rând, tăiați felii banana curățită. Mixați banana feliată cu iaurtul grecesc, cacao și alunele decojite. Mixați bine până compoziția va avea o consistență destul de cremoasă. Următorul pas este să transferați această Nutella-falsă într-un recipient special (poate unul chira unul dintre borcanele care conțineau faimoasa cremă) și apoi să îl puneți în frigider.
Apoi, nu vă rămâne decât să luați o felie de pâine, pe care să întindeți crema de alune. Nutella falsă poate fi păstrată la frigider aproximativ o săptămână. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News