Pentru șase porții aveți nevoie de următoarele ingrediente:
240 grame de iaurt alb cu conținut scăzut de grăsimi, fără zahăr;
30 de grame de făină;
10 grame de amidon de porumb;
trei gălbenușuri;
prf de sare
coaja unei lămâi.
Ar putea să îți placă și: Tort cu banane și cafea, făcut la tigaie: Ieftin, pufos și delicios. Notează acum ingredientele
Pentru bezea:
25 de grame de stevie sau jumătate de kilogram de zahăr normal;
10 grame de suc de lămâie;
trei albușuri.
Înceară și: Mămăligă boierească. Un deliciu autentic românesc, după o rețetă veche de un secol
Într-un castron se pun cele trei gălbenușuri, iaurtul, făina, amidonul de porumb, coaja de lămâie și praful de sare. Amestecați ingredientele cu un tel până când obțineți o compoziție omogenă.
Ați putea încerca și: Prăjitură rapidă din 4 mandarine și un iaurt. Rețeta unui desert care are doar 190 de calorii
În alt castron se pun albușurile și zeama de la o lămâie și se mixează bine. Treptat adăugați stevia, continuând să mixați până obțineți o compoziție fermă.
Vedeți și: Prăjitură cu lapte, gata în câteva minute. Rețeta unui desert care are doar 150 de calorii
Compoziția de albușuri se încorporează în cea de gălbenușuri, amestecând ușor, cu o spatulă, de jos în sus. O tavă rotundă, de aproximativ 15 centimetri în diametru, se acoperă cu hârtie de copt. În ea se toarnă aluatul obținut. Tava se introduse în altă tavă mai mare în care se toarnă apă, după care se pune la copt într-un cuptor preîncălzit la 150 de grade, timp de o jumătate de oră.
Ar putea să vă placă și: Mere la cuptor, umplute cu bezea. Rețeta unui desert de cinci stele, dezvăluit de cofetarii italieni
Când prăjitura este gata, trebuie lăsată să se odihnească în cuptor, aproximativ zece minute. După ce se scoate din cuptor, se dă, pentru câteva ore, la frigider, ca să se întărească. Poftă bună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News