Prăjitura Paradis este o prăjitură pe cât de simplă, pe atât de delicioasă. Este foarte ușor de preparat și se folosesc puține ingrediente. Secretul "pufoșeniei" sale stă în prelucrarea untului și a zahărului, care se bat împreună pentru a obține un amestec omogen, la care se adaugă apoi ouăle, pe rând.
Află din articolul de mai jos cum se prepară, pas cu pas, prăjitura paradis.
- 125 grame de făină 00
- 125 grame amidon de cartofi
- 1 plic de zahăr vanilat
- 1/2 plic de praf de copt
- 300 grame de unt topit
- 250 grame zahăr pudră
- 5 ouă
- zahăr pudră, după gust
Pasul 1
Se ia un bol mare și se amestecă toate ingredientele pudră: făina, amidonul de cartofi, zahărul vanilinat și praful de copt. Se amestecă totul cu o lingură și se dă deoparte.
Pasul 2
Într-un alt castron, se amestecă untul topit și răcit cu zahărul. Amestecăm ușor cu ajutorul mixerului electric. Trebuie să batem timp de aproximativ zece minute, până când se obține un amestec alb și omogen.
Pasul 3
În acest moment adăugăm cele 5 ouă, unul câte unul. Atenție: adăugăm fiecare ou, doar când cel precedent este perfect amestecat, fără a ne opri să amestecăm totul.
Cu cât amestecăm mai mult amestecul, cu atât mai moale și mai pufoasă va fi prăjitura paradis.
Pasul 4
La final, adăugăm ingredientele pulbere, cernându-le în amestec și amestecând totul cu o spatulă.
Pasul 5
Se toarnă amestecul într-o formă rotundă de 22 cm unsă cu unt și tapetată cu făină și se coace în cuptorul ventilat la 170° timp de 45 de minute.
Atunci când este gata, se lasă prăjitura paradis să se răcească înainte de a o scoate din formă și de a o decora cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Acest desert este perfect de savurat simplu, alături de o cană de cafea sau ceai, însă poate fi și o bază perfectă pentru o cremă de ciocolată.
Dacă ți-a plăcut rețeta noastră de Prăjitură Paradis, cu siguranță îți va plăcea și cea de Tort crocant fără coacere, fără făină sau ou.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News