Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prăjitură moale cu nucă de cocos, fără făină și fără unt. Este mai gustoasă ca cea din cofetării
WhatsApp
Acest desert este perfect pentru a servi oaspeții neașteptați, deoarece se prepară în doar câteva minute.
Prăjitură moale cu nucă de cocos, fără făină și fără unt. Este mai gustoasă ca cea din cofetării. Sursa - Pexels

Vă oferim azi rețeta unei prăjituri delicioase cu nucă de cocos. În rețeta propusă nu veți folosi niciun gram de unt, iar desertul va fi moale ca un nor și dulce datorita esenței de vanilie. Va deveni unul dintre dulciurile preferate ale întregii familii.  

 

Pentru a pregăti blatul aveți nevoie de următoarele ingrediente:

150 de grame de zahăr,

8 grame de praf de copt,

300 grame nucă de cocos rasă,

300 ml de smântână lichidă,

3 ouă,

1 linguriță esență de vanilie,

praf de sare.

Pentru decor  - zahăr pudră.

 

Pregătirea desertului 

 

Într-un castron se pun ouăle și se adaugă un praf de sare. Amestecați energic cu un tel de mână. Turnați zahărul și începeți din nou să amestecați bine. . Apoi integrați smântâna lichidă și esența de vanilie.

Prune murate, care pot înlocui măslinele. Mesenii vor fi cuceriți de gustul lor

Încorporați și nuca de cocos rasă, amestecând ușor cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus. Apoi acoperiți vasul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 15 minute.

Odată ce timpul a trecut, scoateți aluatul și amestecați-l. Veți observa că este mult mai compact și mai granulat. Apoi adăugați praful de copt și amestecați din nou.

Cheesecake cu cafea, fără coacere - un desert delicat și aromat

În acest moment trebuie să luați o formă de 22 x 22 cm, în care veți pune o hârtie de copt. Transferați aluatul și nivelați-l cu spatula. La final, puneți prăjitura la cuptor și lăsați-o să se coacă, timp de 35 de minute, la o temperatura de 170 de grade.

Când prăjitura este gata, o scoateți din cuptor și o decorați cu zahăr pudră. Nu există un desert mai ușor de făcut. Pofta bună tuturor!

 

BONUS. Dacă ai iaurt grecesc în casă, trebuie să faci această prăjitură. E pufoasă, aromată și e gata în 10 minute

 

Prăjitura cu iaurt grecesc este o prăjitură fără unt, perfectă pentru micul dejun sau pentru o gustare. Este îmbogățită cu iaurt grecesc, ceea ce o face moale, fermă, dar nu uscată. 

Prăjitura cu iaurt grecesc este o prăjitură moale și delicioasă, realizată cu un aluat îmbogățit cu iaurt grecesc, ceea ce o face să fie în același timp umedă și moale, compactă, dar nu uscată.

Perfectă pentru micul dejun sau pentru o gustare, poate însoțită de o ceașcă aburindă de lapte sau de ceai, prăjitura cu iaurt grecesc este foarte ușor de făcut, nu conține unt și este delicioasă atât caldă, cât și la temperatura camerei.

Prăjitura cu iaurt grecesc poate fi consumată simplă sau poate fi folosită ca bază și umplută cu creme sau smântână, sau însoțită de fructe proaspete. În orice caz, toată lumea o va iubi pentru simplitatea și bunătatea ei.

Crumble cu mere - plăcinta englezească cu mere gata în 10 minute

Această prăjitură pufoasă poate fi aromată cu vanilie, dar, dacă preferați, și cu un iaurt grecesc de fructe. Puteți adăuga bucăți de mere sau chipsuri de ciocolată în aluat, puteți decora prăjitura cu zahăr pudră sau chiar să o lăsați simplă.

Ingrediente pentru o formă de tort de 22 cm:


- 4 ouă medii

- 200 g zahăr

- 180 g iaurt grecesc

- 1 linguriță de extract de vanilie

- 1 vârf de cuțit de sare

- 60 ml ulei de floarea-soarelui

- 190 g făină

- 30 g amidon de cartofi

- 16 g praf de copt

 

Mod de preparare


Se sparg ouăle într-un castron mare și se adaugă zahărul, vanilia și sarea. Se amestecă rapid cu un mixer de mână, apoi se adaugă iaurtul. și apoi uleiul de floarea-soarelui.

Se amestecă din nou pentru a omogeniza ingredientele, apoi se adaugă făina, amidonul și praful de copt, cernându-le în amestec. Se frământă ușor pentru a le încorpora în amestec, care trebuie să fie neted și fără cocoloașe. Se unge și se făinează o formă rotundă de 20-22 cm și se toarnă amestecul.

Se coace prăjitura cu iaurt grecesc la 180 de grade, în cuptor static, timp de aproximativ 45 de minute, verificând dacă este coaptă cu ajutorul unei scobitori care, introdusă în interior, trebuie să fie uscată.

Scoateți prăjitura din cuptor, lăsați-o să se răcească, apoi răsturnați-o pe un platou de servit și ornați-o cu zahăr pudră. 

Poftă bună!

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 

   
https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 

    
https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel