Ingrediente pentru 8 porții de prăjitură magică:
4 banane,
3 ouă mari,
40 de grame de amidon de porumb.
Bananele curățate și pasează și se pun, pentru 5 minute, în cuptorul cu microunde ca să extrageți sucul din banane. Când timpul a trecut, pulpa de banane se pune într-o strecurătoare și se amestecă ușor, ca să se scurgă zeama. Zeama scursă din banane se pune pe foc mic până când volumul său se reduce la jumătate, obținând, astfel, un sirop de banane care va face ca aroma desertului să fie super intensă.
Ați putea încerca și: Negrese americane. Rețeta super ușoară din două ingrediente. Fără unt, făină, ouă și lapte. O porție are 140 de calorii
Pulpa de banane se pune într-un mixer pentru a o catifela, apoi o amestecăm cu siropul care trebuie să fie răcit. Cernem amidonul de porumb și îl amestecăm cu crema de banane, amestecăm până obținem o compoziție omogenă și catifelată.
Vedeți și: Chec cu ricotta, caise și portocale. Un deliciu uimitor, cu doar 180 de calorii
Luați o matriță pe care o tapetați cu hârtie pergament și turnați aluatul în ea. Prăjitura se coace într-un cuptor fierbinte, la 170 grade, timp de aproximativ 45 de minute. Acest desert este o alegere perfectă pentru ce care țin la siluetă și nu numai. Toată familia va fi cucerită de gustul intens de banane.
Ar putea să vă placă și: Prăjitura cu ciocolată dietetică. Un desert, gata în 5 minute. Are doar 37 de calorii
Consistența acestui tort este destul de compactă, lucru care ne permite să îl tăiem pe jumătate și să-l umplem cu cremă, gem de fructe de pădure și să o decorăm cu zahăr pudră. Va obține astfel un alt aspect și un alt gust. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News