Pe contul său de Instagram, Narcisa Birjaru, simpatica membră a echipei lui Scărlătescu, este întrebată cum se prepară delicioasa prăjitură.
Ingrediente:
1 pachet foi de plăcintă
500 g iaurt
5 ouă
zahăr vanilinat
200 grame fructe confiate sau stafide
zahăr după gust
unt la temperatura camerei
esență vanilie
zahăr pudră la final
Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți spumă cele 5 albușuri cu un praf de sare și adăugați zahăr după gust.
Gălbenușurile le batețI cu zahăr și cu esența de vanilie. Adăugați peste acestea iaurtul și amestecați.
Adăugați în compoziție albușurile și amestecați.
Puneți foaie de copt într-o tavă și puneți patru foi de plăcintă unse cu unt, adăugați compoziție, presărați fructe confiate sau stafide, adăugați alte foi de plăcintă și repetați procedeul până când aveți dimensiunea dorită a prăjiturii.
Băgați la cuptorul încins la 170 grade, 45 de minute
Când este gata pudrați cu zahăr și serviți!
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News