Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prăjitură japoneză Shaky. Rețeta pas cu pas și secretul pentru a o obține atât de pufoasă încât să tremure la atingere
WhatsApp
Prăjitură japoneză Shaky este un dulce tradițional din Japonia care se servește cu ceai verde. 
Prăjitură japoneză Shaky. Rețeta pas cu pas și secretul pentru a o obține atât de pufoasă încât să tremure la atingere

Prăjitură japoneză Shaky are patru ingrediente principale: făină, ouă, zahăr și lapte și este atât de pufoasă încât tremură când o atingi. De obicei sunt realizate în tăvi pătrate sau dreptunghiulare, dar se pot face și în tăvi rotunde. 

Citește și Chiftele din carne tocată cu usturoi, rețeta tradițională de la bunica. Secretul ca să iasă pufoase, fragede și suculente

Prăjitura japoneză este o specialitate din Nagasaki și este denumită de mulți specialiști „cea mai pufoasă prăjitură din lume”.

Ingrediente:

70 g făină de grâu
70 g unt nesărat la temperatura camerei
70 g lapte 
70 g zahăr 
4 ouă la temperatura camerei
1 linguriță extract de vanilie

 

Prăjitură japoneză Shaky - Mod de preparare

 

Cerneți făina și puneți deoparte.

Separați albușurile de gălbenușuri.

Încălziți laptele și topiți untul în el. Se toarnă laptele cu untul în vasul cu făina. Bateți cu un tel și când sunt bine integrate și fără bulgări, începeți să adăugați, unul câte unul, gălbenușurile. Adăugați vanilia.

Bateți albușurile până când sunt tari și adăugați zahărul. Integrează cele două mixuri. 

Se toarnă într-o tavă unsă și tapetată cu hârtie de copt. Coaceți la 150 ° C la bain-marie timp de 75-90 de minute.

Sfaturi: Recipientele pe care le folosiți pentru amestecare trebuie să fie bine spălate (fără a mai rămâne alte alimente) și complet uscate.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel