Prăjitură japoneză Shaky are patru ingrediente principale: făină, ouă, zahăr și lapte și este atât de pufoasă încât tremură când o atingi. De obicei sunt realizate în tăvi pătrate sau dreptunghiulare, dar se pot face și în tăvi rotunde.
Prăjitura japoneză este o specialitate din Nagasaki și este denumită de mulți specialiști „cea mai pufoasă prăjitură din lume”.
Ingrediente:
70 g făină de grâu
70 g unt nesărat la temperatura camerei
70 g lapte
70 g zahăr
4 ouă la temperatura camerei
1 linguriță extract de vanilie
Cerneți făina și puneți deoparte.
Separați albușurile de gălbenușuri.
Încălziți laptele și topiți untul în el. Se toarnă laptele cu untul în vasul cu făina. Bateți cu un tel și când sunt bine integrate și fără bulgări, începeți să adăugați, unul câte unul, gălbenușurile. Adăugați vanilia.
Bateți albușurile până când sunt tari și adăugați zahărul. Integrează cele două mixuri.
Se toarnă într-o tavă unsă și tapetată cu hârtie de copt. Coaceți la 150 ° C la bain-marie timp de 75-90 de minute.
Sfaturi: Recipientele pe care le folosiți pentru amestecare trebuie să fie bine spălate (fără a mai rămâne alte alimente) și complet uscate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News