Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prăjitură în trei culori - Un desert și gustos, dar și frumos!
WhatsApp
Prăjitura în trei culori este una dintre acele delicii de patiserie care transformă orice ocazie într-un moment de bucurie și admirare. Cu straturi moi și pufos de blat, îmbrăcate în culori vibrante și bogate, această prăjitură este o expresie a artei culinare în toată splendoarea ei.
Prăjitură în trei culori - Un desert și gustos, dar și frumos! / Foto: Captură video youtube

Fie că o servești la o aniversare, o petrecere specială sau doar pentru a încânta papilele tale gustative și ochii, prăjitura în trei culori va cuceri inimile tuturor.

Descoperă cum poți crea această operă de artă culinară acasă și adaugă un strop de culoare și bucurie în fiecare moment dulce al vieții tale.

 

Prăjitură în trei culori - Ingrediente

 

Pentru blat:

- 4 ouă

- 200 g zahăr

- 200 g făină

- o linguriță praf de copt

- o linguriță extract de vanilie

- 3 linguri de cacao

Pentru cremă:

- 500 ml smântână lichidă

- 100 g zahăr pudră

- o linguriță extract de vanilie

- Coloranți alimentari (roz, maro, galben)

Pentru decor:

- Ciocolată neagră rasă

- Fructe proaspete (opțional)

 

Prăjitură în trei culori -  Metodă de preparare blat 

 

Începe prin a încălzi cuptorul la 180°C și pregătește o tavă de copt dreptunghiulară (aproximativ 25x35 cm), tapetată cu hârtie de copt.

Separați ouăle în albușuri și gălbenușuri în două boluri separate.

Bate albușurile cu un praf de sare până obții vârfuri tari. Adaugă treptat 100 g de zahăr și continuă să bați până când obții o spumă lucioasă.

În alt bol, mixează gălbenușurile cu cealaltă jumătate de zahăr și extractul de vanilie până când obții o compoziție omogenă.

Adaugă treptat albușurile bătute în compoziția de gălbenușuri, amestecând ușor cu o spatulă.

Împarte aluatul rezultat în trei părți egale. Într-unul din boluri, adaugă cacaoa și amestecă bine până când obții o pastă de ciocolată.

Întinde fiecare strat de aluat în tavă astfel încât să obții trei straturi: unul alb, unul galben și unul maro (de la cacao).

Coace blatul în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20-25 de minute sau până când este copt (verifică cu o scobitoare - aceasta trebuie să iasă curată când o înfigi în blat).

 

Prăjitură în trei culori -  Rețeta pas cu pas

 

Pentru cremă, bate smântâna lichidă împreună cu zahărul pudră și extractul de vanilie până când obții o cremă fermă.

Împarte crema în trei boluri.

Adaugă coloranți alimentari în cele trei boluri pentru a obține culorile dorite (roz, galben și maro).

Asamblare:

După ce blatul s-a răcit complet, îndepărtează cu grijă hârtia de copt. Pune un strat de cremă deasupra primului strat de blat (cel alb). Așază al doilea strat de blat (cel galben) și adaugă un alt strat de cremă.

Acoperă cu al treilea strat de blat (cel maro) și finalizează cu cremă deasupra. Poți decora prăjitura cu ciocolată rasă și fructe proaspete, dacă dorești.

Lasă prăjitura la frigider pentru câteva ore sau peste noapte pentru a se înmuia și a-și dezvolta aromele. Taie prăjitura în bucăți și savurează-o!

Această prăjitură tricoloră este nu doar delicioasă, ci și impresionantă vizual. Poți adapta culorile și decorațiile după preferințele tale. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel