Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prăjitura Guinness din bere neagră. O delicatesă suculentă, cremoasă și aromată. Trei trucuri pentru a vă ieși perfectă
WhatsApp
Prăjitura Guinness este un desert irlandez, iar ciocolata, brânza și berea neagră sunt principalele ingrediente ale acestei delicatese.
Prăjitura Guinness din bere neagră. O delicatesă suculentă, cremoasă și aromată. Trei trucuri pentru a vă ieși perfectă

N-ar fi nimic atrăgător, la prima vedere, într-o prăjitură cu bere neagră, dar tocmai aici e secretul: berea e doar un gust amărui, dublat de cel al ciocolatei și anulat de dulceața zahărului. Prajitura Guinness este densă, lipicioasă, care amintește de un tort suculent, cremos și aromat.

Cu fiecare mușcătură este foarte prezentă aroma ciocolatei, ceea ce, împreună cu învelișul, face ca acest tort să fie foarte special. Estetica sa ne amintește de o halbă de bere Guinness, corpul negru al tortului și spuma albă reprezentată de stratul de cremă, brânză și zahăr glazurat.

 

Ingrediente

 

Pentru blat

250 g bere Guinness

250 g unt cremos

75 g pudră de cacao pură neîndulcită

400 g zahăr brun

140 g smântână

2 ouă

1 lingura extract de vanilie

275 g de făină

2 lingurițe jumătate de bicarbonat de sodiu

 

Pentru glazură

300 g cremă de brânză (tip Philadelphia)

150 g zahăr 

125 g smântână

 

Prăjitura Guinness - Mod de preparare

 

Ungeți cu unt o tavă rotundă cu marginile detașabile de 22 cm diametru și puneți-o deoparte. Preîncălzim cuptorul la 180 ° C.

Punem untul și berea într-o cratiță și o încălziți până când untul se va topit, având grijă să nu fiarbă. Punem cacao și zahărul într-un castron și turnăm untul împreună cu berea neagră.

Amestecăm smântâna, vanilia și ouăle și turnăm în vasul în care avem zahărul împreună cu cacao, bere și unt.

Cernem făina și bicarbonatul și le punem în vasul în care avem ingredientele lichide. Se amestecă cu o spatulă până obținem un amestec neted fără bulgări.

Coacerea prăjiturei Guinness. Turnăm amestecul în tava pe care am pregătit-o și o punem în cuptorul preîncălzit la 180 ° C timp de 45 de minute până la 1 oră. Pentru a ști dacă este gata facem testul bățului de chibrit.

După ce s-a scurs timpul, scoatem tortul din cuptor, îl lăsăm să se odihnească în interiorul tăvii timp de 5 minute. Odată ce au trecut cele 5 minute, îl desfacem cu atenție și îl lăsăm să se odihnească până se răcește complet.

Cum să decorați prăjitura Guinness. Amestecăm bine toate ingredientele pentru glazură și le punem deoparte. Punem prăjitura pe o bază de tort și acoperim suprafața cu toppingul de brânză, smântână și zahăr glazură.

 

Trei trucuri pentru a face prăjitura Guinness perfectă

 

Făina trebuie să aibă puțin gluten, perfectă pentru aluaturi cu puțină grăsime sau care nu au nevoie de multă frământare, cum ar fi prăjituri, fursecuri, brioșe , etc. Echivalentul în America Latină este făina 0000. Dacă nu o puteți obține, o puteți face acasă înlocuind, la fiecare 120 g de făină universală, 2 linguri de făină de porumb.

Smântână conferă prăjiturilor un plus de suculență. Se găsește în sectorul frigorific al supermarketurilor. 

Cum să știm dacă prăjitura este gata:  când timpul de gătire indicat în rețetă este atins (și în orice caz niciodată înainte de 30 de minute), înțepăm tortul în centru cu un băț de frigărui: dacă iese curat, fără urme de aluat crud, tortul este gata. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel