Prăjitură din trei ingrediente este o soluție perfectă atunci când ai musafiri și vrei să-i surprinzi. Acest desert se face foarte rapid, iar rezultatul este delicios. Iată cum se face.
Încearcă și Înghețată de banane cu doar două ingrediente. Cel mai cremos, fin și rapid desert de vară
3 ouă
120 grame ciocolată albă
120 grame cremă de brânză
Te-ar putea interesa și: Socată de casă: Rețeta românească, autentică și cu gust răcoritor de copilărie. Acesta era secretul bunicii
Se rupe ciocolata cubulețe și se adaugă într-un bol termorezistent. Se încălzește bolul la cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde sau se pune pune bain-marie pentru a topi ciocolata.
Atunci când ciocolata s-a topit complet, se amestecă o bine cu crema de brânză până se obține o compoziție omogenă, ușor spumoasă.
Se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat albușurile spumă cu un praf de sare, urmând a se face la fel și cu gălbenușurile. Se adăugă gălbenușurile peste crema de brânză cu ciocolată și se amestecă foarte bine.
La final, cu ajutorul unei linguri, se încorporează albușurile bătute spumă, în compoziție. Acest pas necesită grijă sporită, iar mișcările trebuie să fie delicate pentru a obține o compoziție cât mai pufoasă.
Se toarnă prăjitura într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace timp de 15-20 de minute la cuptorul preîncălzit la 170 de grade.
Așteaptă ca această prăjitură din trei ingrediente să se răcească la temperatura camerei înainte de a o tăia.
Se servește ca atare sau alături de fructele preferate.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut această rețetă, atunci cu siguranță îți va plăcea și cea de Alivancă moldovenească - Rețeta vacanțelor la bunici care nu se uită niciodată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News