Prăjitură delicioasă cu gem. Fără ouă, fără unt și fără lapte. Desertul ideal pentru cei care sunt la dietă.
INGREDIENTE
250 ml apă caldă
40 ml ulei
250 g de făină
125 g zahăr pudră
1 plic de vanilie
1 plic de praf de copt
coajă rasă de 1 lămâie netratată și sucul acesteia
praf de sare.
Mai întâi, dizolvați zahărul în apă caldă, apoi adăugați uleiul și mixați. Adăugați și sucul de lămâie.
Ar putea să vă placă și: Prăjitură cu mere la cană. Un desert delicios, gata în câteva minute. O porție are doar 160 de calorii
Într-un castron cerneți făina, apoi adăugați coaja de lămâie rasă, sarea, praful de copt și vanilia. Mai întâi amestecați toate ingredientele uscate și apoi adăugați, treptat, amestecul de apă, ulei și zahăr, folosind telul electric.
Încercați și: Prăjitură răsturnată cu piersici și migdale. Rețeta unui desert delicios, pe care neapărat trebuie să-l încercați
Tapetați o matriță de 20-22 cm cu hârtie pergament sau ungeți-o cu puțin ulei. Coaceți blatul într-un cuptor la 180° timp de aproximativ 40 de minute. După ce blatul se răcește, se taie în jumătăți. Prima foaie se unge cu gemul preferat, iar deasupra se punea cea de-a doua foaie de blat.
Vedeți și: Brioșe cu nuci și cafea. Rețeta desertului perfect, propus de cofetarii italieni, pentru micul dejun
Prăjitura se presoară deasupra cu zahăr pudră. Pentru a fi mai delicioasă, prăjitura se pare umple cu cremă de alune! Ca variantă, puteți înlocui lămâia cu portocala sau puteți adăuga fulgi de ciocolată neagră în compoziție. Poftă bună.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News