Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prăjitură delicioasă, cu doar 100 de calorii. Fără făină și fără unt. Are un singur defect: se termină prea repede
WhatsApp
Desertul de astăzi este atât de delicios și moale încât vrei să nu se mai termine de pe masă. Printre altele, această prăjitură moale nu necesită făină și unt, deci este și destul de săracă în calorii, potrivită pentru cei care țin la siluetă. O felie „valorează” doar 100 de calorii, cu condiția, desigur, că felia să nu fie mare. Singurul defect care i se poate atribui, în cele din urmă, este că se termină prea repede.
Prăjitura delicioasă, cu doar 100 de calorii. Fără făină și fără unt. Are un singur defect se termină prea repede

Ingrediente pentru șase porții:

​​400 de grame de iaurt grecesc;

patru ouă;

trei linguri de amidon de porumb;

trei linguri de stevia sau zahăr obișnuit;

praf de copt.

 

Prăjitura delicioasă, cu doar 100 de calorii. Fără făină și fără unt. Are un singur defect: se termină prea repede. Mod de preparare

 

Separați albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se bat, împreună cu stevia (sau zahărul normal) timp de cinci sau șase minute, cu un tel electric. Adăugați apoi praful de copt și amidonul de porumb, continuând să lucrați cu telul.

Vă recomandăm și: Praz cu pui și măsline, rețeta rapidă și foarte ușor de făcut. E absolut delicioasă!

Încorporați apoi iaurtul, continuând să mixați toate ingredientele. Compoziția trebuie să capătă o consistență netedă și omogenă. Albușurile se mixează și ele cu un tel electric, timp de un sfert de oră, apoi se combină cu amestecul de albușuri, amestecând ușor, cu o spatulă, de jos în sus.

Vă sugerăm și: Tartă delicioasă, cu produse din cămară. Aveți nevoie de un borcan cu dulceață. O felie are doar 170 de calorii

În acest moment, luați o matriță rotundă, cu un diametru de 16-18 centimetri, acoperiți-o cu hârtie pergament și turnați amestecul în ea, scuturându-o ușor pentru a-l așeza.

Acum nu mai rămâne decât să matrița puneți într-un cuptor preîncălzit, la 180 de grade, timp de o jumătate de oră - patruzeci de minute. Când prăjitura este gata, scoateți-o din matriță, îndepărtați hârtia pergament și presărați-o cu un  zahăr praf. Poftă bună!

Ar putea să vă încânte și: Prăjitură ușoară din cafea. Se face rapid și este delicioasă. Fără unt, smântână și lapte. Are doar 160 calorii 

Timp de pregătire - 10 minute, timp de gătit - 30-40 minute, timp total - 50 minute, porții - 6, calorii - 100 pe felie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel