Ingrediente pentru șase porții:
400 de grame de iaurt grecesc;
patru ouă;
trei linguri de amidon de porumb;
trei linguri de stevia sau zahăr obișnuit;
praf de copt.
Separați albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se bat, împreună cu stevia (sau zahărul normal) timp de cinci sau șase minute, cu un tel electric. Adăugați apoi praful de copt și amidonul de porumb, continuând să lucrați cu telul.
Vă recomandăm și: Praz cu pui și măsline, rețeta rapidă și foarte ușor de făcut. E absolut delicioasă!
Încorporați apoi iaurtul, continuând să mixați toate ingredientele. Compoziția trebuie să capătă o consistență netedă și omogenă. Albușurile se mixează și ele cu un tel electric, timp de un sfert de oră, apoi se combină cu amestecul de albușuri, amestecând ușor, cu o spatulă, de jos în sus.
Vă sugerăm și: Tartă delicioasă, cu produse din cămară. Aveți nevoie de un borcan cu dulceață. O felie are doar 170 de calorii
În acest moment, luați o matriță rotundă, cu un diametru de 16-18 centimetri, acoperiți-o cu hârtie pergament și turnați amestecul în ea, scuturându-o ușor pentru a-l așeza.
Acum nu mai rămâne decât să matrița puneți într-un cuptor preîncălzit, la 180 de grade, timp de o jumătate de oră - patruzeci de minute. Când prăjitura este gata, scoateți-o din matriță, îndepărtați hârtia pergament și presărați-o cu un zahăr praf. Poftă bună!
Ar putea să vă încânte și: Prăjitură ușoară din cafea. Se face rapid și este delicioasă. Fără unt, smântână și lapte. Are doar 160 calorii
Timp de pregătire - 10 minute, timp de gătit - 30-40 minute, timp total - 50 minute, porții - 6, calorii - 100 pe felie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News