Ingrediente pentru șase porții:
o jumătate de kilogram de ricotta ușoară;
65 de grame de cafea espresso;
40 de grame de amidon de porumb;
35 de grame de stevie sau 70 de grame de zahăr normal;
trei ouă.
Mai întâi pregătiți cafeaua, care trebuie să se răcească. Puneți ricotta într-un castron destul de mare, adăugați stevia (sau zahărul normal) și amestecați ingredientele cu un tel de mână.
Când amestecul capătă o consistență cremoasă frumoasă, adăugați și ouăle, unul câte unul, având grijă să se încorporeze bine. Apoi adăugați amidon de porumb, cernut , și cafeaua, continuând să lucrați cu telul.
Citiți și: Desertul perfect care înlocuiește tradiționalul tiramisu. Este delicios și ușor de preparat
Se ia apoi o matriță de 18-20 cm, se toarnă aluatul în ea și se dă la cuptor pentru 50 de minute, la 170 de grade. După 50 de minute, scoateți prăjitura din cuptor, lăsați-o să se răcească câteva minute.
Vă sugerăm și: Prăjitura ”4 linguri”. Un deliciu culinar din patru ingrediente. O felie are doar 160 de calorii!
După ce sa-a răcit, prăjitura se dă la frigider, unde trebuie să rămână cel puțin trei ore pentru a se întări. După trei ore, se pune pe un vas de servit și se feliază. Poftă bună!
Timp de preparare - 10 minute, timp de gătit - 50 minute, timp de odihnă în frigider - 3 ore, timp total - aproximativ 4 ore, porții - 6, calorii - 170 pe felie.
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News