Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prăjitură delicioasă cu ananas și nucă de cocos: Simte savoarea tropicală în fiecare mușcătură!
WhatsApp
Această prăjitură cu ananas și nucă de cocos este perfectă pentru a fi savurată într-o zi caldă de vară. Combină dulceața ananasului cu aroma exotică a nucii de cocos, oferind o explozie de gusturi tropicale în fiecare mușcătură.
Prăjitură delicioasă cu ananas și nucă de cocos: Simte savoarea tropicală în fiecare mușcătură! / Foto: Unsplash

Această prăjitură cu ananas și nucă de cocos va impresiona cu siguranță toți iubitorii de deserturi, fiind o combinație delicioasă de arome tropicale și texturi moi. Este ușor de pregătit și se păstrează bine pentru câteva zile într-un recipient sigilat la temperatura camerei sau în frigider.

 

Prăjitură cu ananas și nucă de cocos - Ingrediente

 

- 250 g făină albă

- 200 g zahăr alb

- 115 g unt nesărat, topit

- o linguriță de praf de copt

- un praf de sare

- 120 ml lapte de cocos

- o linguriță de extract de vanilie

- 2 ouă mari

- 250 g ananas tocat (proaspăt sau din conservă, bine scurs)

- 75 g fulgi de cocos

- 50 g nucă de cocos răzuită

 

Prăjitură cu ananas și nucă de cocos - Metoda de preparare

 

Preîncălzirea cuptorului și pregătirea formei: Încălzește cuptorul la 180°C. Unge cu unt și tapetează cu făină o formă de copt pătrată sau dreptunghiulară de aproximativ 20x20 cm.

Amestecarea ingredientelor: Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul, praful de copt și sarea. Într-un alt bol, bată ouăle ușor. Adaugă untul topit, laptele de cocos și extractul de vanilie. Amestecă bine până se combină. Toarnă amestecul lichid peste ingredientele uscate și amestecă până se omogenizează. Nu amesteca prea mult, doar până când nu mai sunt vizibile urme de făină. Adaugă ananasul tocat și fulgii de cocos în aluat. Amestecă ușor pentru a încorpora.

Coacerea prăjiturii: Toarnă compoziția rezultată în forma pregătită și nivelează suprafața cu o spatulă.Presară nucă de cocos răzuită uniform peste aluatul din formă. Pune forma în cuptorul preîncălzit și coace timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când prăjitura este aurie și un test cu scobitoarea iese curat din centrul prăjiturii.

Răcirea și servirea: Lasă prăjitura să se răcească în formă timp de aproximativ 10-15 minute.Taie în pătrate sau dreptunghiuri și servește prăjitura cu ananas și nucă de cocos caldă sau la temperatura camerei. Poate fi servită simplă sau cu o lingură de înghețată de vanilie pentru o decadentă adițională.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                                          

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                                           

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                                           

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel