Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prăjitură cu vinete și ciocolată neagră, hitul sezonului de toamnă. O rețetă pe cât de neobișnuită, pe atât de delicioasă
WhatsApp
Prăjitură cu vinete și ciocolată neagră este o rețetă cunoscută și apreciată pe Coasta Amalfi și Sorrento (Italia), dar în afara acestui frumos colț al Italiei este privită cu mare neîncredere. Originea acestei prăjituri o găsim în mănăstirea de călugărițe Santa Maria della Misericordia. Aici au fost create diferite rețete dulci, care au rămas în tradiția cofetarilor din Struffoli și Roccocò.
Prăjitură cu vinete și ciocolată neagră, hitul sezonului de toamnă. O rețetă pe cât de neobișnuită, pe atât de delicioasă

Prăjitura cu vinete și ciocolată neagră este o delicatesă care te cucerește. Ciocolata din acest desert se îmbină perfect cu cremă de vinete. Nu există nicio notă amară. Din această prăjitură nu putea să lipsească și o nota crocantă de alune. Vinetele garantează senzații fantastice și fac ca această prăjitură să se mențină gustoasă zile întregi.

INGREDIENTE:

500 grame pulpă de vinete curățată de coajă,

150 grame apă,

4 buc Ouă medii,

250 grame zahăr granulat,

200 grame făină,

200 grame ciocolată neagră,

80 grame alune întregi decojite,

80 grame ulei de floarea soarelui,

70 grame chipsuri de ciocolată neagră,

20 grame lichior de ciocolată,

1 plic de praf de copt

glazură pentru decor.

 

Prăjitură cu vinete și ciocolată neagră, hitul sezonului de toamnă. O rețetă pe cât de neobișnuită, pe atât de delicioasă. Cum se face

 

 

Spălăm și curățăm vinetele. Le tăiem apoi în cuburi de jumătate de centimetru. Transferați cuburile de vinete într-o tigaie și adăugați 50g de zahăr și apă. Lăsați-le să fiarbă cel puțin 25/30 de minute cu capac. După ce vinetele au devenit moi, se scot din apă și se scurg într-o strecurătoare. După ce excesul de apă s-a scurs, transferați vinetele fierte într-un robot de bucătărie și amestecați până devin cremoase.

 

Încercați și: Negresă de ciocolată, cu nucă și mentă. Un desert delicios și irezistibil, în zilele aride de vară

 

Spargeți ouăle într-un castron și mixați-le. Adăugați zahărul rămas și continuați să mixați bine compoziția. Treptat se adaugă uleiul și crema de vinete. Topiți ciocolata neagră la cuptorul cu microunde și încorporați-o în compoziția de vinete. Tocăm alunele și le adăugăm în compoziție, împreuna cu chipsurile de ciocolată.

 

Vedeți și: Chec cu ciocolată. Un desert pufos și parfumat, cu un gust irezistibil

 

Adăugăm făină și praful de copt și amestecăm. La final, se adaugă lichiorul și amestecați totul bine. Aprindem cuptorul la 180 ° C. Tapetăm ​​teva de 28 cm cu hârtie de copt și turnăm aluatul în ea. prăjitura se coace  180° C timp de 60 de minute. Cu toate acestea, facem testul scobitorii, având în vedere că prăjitura trebuie să rămână puțin umedă, dar scobitoarea trebuie să iasă curată.

Puteți prepara și: Tort Susanna cu cacao. Un desert delicios, care se topește în gură

 

Când este găta, lăsați prăjitura să se răcească. Apoi o scoateți din tavă și o transferați pe un vas de servit. Prăjitura se presoară cu zahăr glazurat. Dacă doriți puteți să înlocuiți lichiorul de ciocolată, după preferințe. De asemenea, îl puteți înlocui cu lapte sau apă. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel