Fie că ești un maestru al cofetăriei, fie că ești la început de drum. Aceasta este o rețetă de prăjitură care funcționează perfect pentru zile de naștere, ocazii speciale sau pur și simplu pentru ceaiul de după-amiază. Este cea mai simplă combinație posibilă de ouă, făină, unt și zahăr, coaptă în cuptor timp de 45-50 de minute. Veți ști că este gata atunci când este aurie pe deasupra.
175 g margarină sau unt
175g zahăr pudră
3 ouă mari
175 g făină
1 linguriță de praf de copt
1 linguriță de extract de vanilie
un vârf de cuțit de sare
Se încălzește cuptorul la 180°C. Ungeți ușor o formă rotundă de tort cu puțin unt sau margarină și tăiați o bucată de hârtie de copt antiaderentă pentru a se potrivi la baza formei.
Puneți toate ingredientele într-un castron mare și bateți-le cu o lingură de lemn sau cu un mixer de mână timp de 1 minut sau până când se combină perfect. Este important să nu bateți prea mult aluatul - doar suficient timp pentru a-l face omogen.
Se toarnă sau se pune cu lingura amestecul în formă, se netezește partea de sus și se coace pe raftul din mijloc al cuptorului timp de aproximativ 45-50 de minute.
Prăjitura este gătită atunci când pare bine crescută și aurie; partea de sus ar trebui să se ridice atunci când este ușor atinsă cu vârful unui deget.
Lăsați prăjitura să stea în formă timp de 5 minute. Se servește presărat cu zahăr pudră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News