Dacă ții postul sau vrei să-ți păstrezi dieta, să nu-ți anulezi toate eforturile, dar nu vrei să te privezi de o felie de desert (care îți menține și buna dispoziție), plăcinta cu suc de mere este perfectă. De fapt, acest desert fantastic, care nu are nimic dîn minus față de rețeta tradițională, nu conține ouă, lapte și unt, menținând în același timp un aport caloric moderat.
Prin urmare, acest lucru înseamnă că cei care urmează o dietă controlată vor putea, în sfârșit, să se răsfețe cu un mic răsfăț inofensiv. Ca să nu mai spunem că mărul este un fruct extrem de bun pentru organism, motiv pentru care ar trebui inclus în alimentație indiferent de situație. Doar că adesea avem tendința de a subestima numeroasele sale proprietăți super-benefice.
Nu întâmplător este un panaceu împotriva intestinelor leneșe sau a constipației, deoarece este bogat în fibre. Ca să nu mai spunem că poate fi consumat dacă suferiți de colesterolemie. Dar să vedem cum se prepară această prăjitură!
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire: 45 minute
Timp total: 60 minute
Porții: pentru 10 persoane
Calorii: 175 pe felie
Ingrediente
250 g. făină 000
150 ml apă
130 ml suc de mere
95 g de îndulcitor stevia (sau, alternativ, 190 g de zahăr brun)
60 ml ulei de semințe
2 mere
1 pachet de praf de copt cu vanilie
1 pliculeț de vanilină
Un vârf de cuțit de sare
Suficient suc de lămâie
Pregătire
Mai întâi se decojesc merele, se taie în felii subțiri, se stropesc cu zeamă de lămâie (pentru a nu se înnegri) și se pun deoparte pentru câteva momente.
Acum turnați făina într-un recipient, cerneți-o și adăugați vanilina și drojdia, amestecați, adăugați puțin suc de mere și apă, apoi începeți să lucrați din nou.
Acum adăugați uleiul de semințe și merele, lăsând doar ⅓ mere la o parte, apoi amestecați din nou pentru a obține un amestec a cărui consistență este compactă și omogenă.
După ce s-a făcut acest lucru, se tapetează cu făină și unt o formă cu diametrul de 24 de centimetri, se toarnă amestecul și se ornează suprafața cu merele și îndulcitorul stevia (sau zahăr brun).
La final, se coace în cuptorul preîncălzit timp de 45 de minute la temperatura de 180°C, la sfârșitul cărora se face testul scobitorii, dacă este cazul se mai lasă încă 10 minute, apoi se așteaptă să se răcească și se servește.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News