Prăjitura cu portocale și iaurt este o prăjitură autentică și aromată, foarte ușor de preparat. Aluatul se face cu adaos de iaurt, ceea ce permite, în parte, reducerea cantității de unt, ceea ce face prăjitura mai ușoară, și obținerea unei consistențe moi.
Este o rețetă perfectă pentru micul dejun: aroma citricelor, prezentă atât în suc, cât și în coaja rasă, se degajă deja în faza de coacere și este modul potrivit de a începe ziua cu energie și bună dispoziție.
- 230 grame făină
- 180 grame zahăr granulat
- 100 grame unt
- 3 ouă
- 125 ml iaurt alb
- 70 grame suc de portocale
- coaja rasă de la 2 portocale netratate
- 16 grame praf de copt
- 1 vârf de cuțit de sare
Într-un castron mare, bateți ouăle și zahărul cu un mixer electric până când amestecul devine ușor și cremos. Apoi se adaugă iaurtul, untul topit și răcit și, în timp ce se continuă să se amestece, sucul de portocale.
Puțin câte puțin, se adaugă făina cernută și apoi se adaugă praful de copt și coaja rasă de portocală.
Amestecați totul astfel încât amestecul să fie omogen și fără cocoloașe.
Se transferă amestecul într-o formă cu diametrul de 24 cm, unsă în prealabil cu unt și tapetată cu făină.
Această prăjitură cu portocale și iaurt se coace în cuptorul ventilat, preîncălzit la 180°, timp de 40-45 de minute (în cuptorul static la 180° timp de 50-55 de minute).
Se verifică gradul de coacere prin testul scobitorii: dacă aceasta iese uscată, prăjitura este gata. Dacă scobitoarea iese umedă, se mai lasă 5-7 minute.
Se lasă să se răcească și se pudrează cu zahăr pudră după gust.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut această prăjitură cu portocale și iaurt, atunci cu siguranță trecuie să încerci și cornulețele vieneze, rețeta originală care îți va face Crăciunul cu adevărat special.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News