Prăjitura are o textură moale și cremoasă, ceea ce o face irezistibilă. Deoarece prepararea sa durează aproximativ 40 de minute, acest desert poate fi făcut chiar atunci când aveți oaspeți și sunteți presați de timp.
Ingrediente pentru 8 felii:
un ou,
1 plic vanilie,
2 linguri de zeamă de lămâie,
5 linguri de zahăr pudră
50 grame de făină de grâu,
60 grame de făină de cocos,
80 grame de stevia sau 160 grame zahăr brun
30 grame de unt,
375 ml lapte.
Porniți cuptorul la 160 de grade. Tapetați o tavă cu hârtie de copt, care trebuie în prealabil udată și puțin stoarsă de apă. Astfel hârtia de copt va adera perfect la bază tăvii și pe pereți.
Vedeți și: Chec cu apă caldă, în loc de lapte. Este gata într-o clipa și are doar 170 de calorii
Într-un blender electric se pun făină de grâu și cea de cosos, laptele, stevia sau zahărul, extract de vanilie, oul și cele două linguri de zeamă de lămâie într-un blender electric. Toate ingredientele trebuie mixate bine.
Încercați și: Tort de ciocolată, cu doar 140 de calorii. Fără făină și fără unt, este gata în 5 minute
Unul se topește în cuptorul cu microunde și se adaugă la ingrediente din blende, continuând să le mixați bine. Când amestecul devine foarte cremos și omogen, transferați-l în interiorul tăvii, care se dă la cuptorul încins pentru 30-35 de minute.
Faceți testul scobitorii și dacă desetul este gata, priți cuptorul. Pentru a elimina umiditatea, mai lăsați prăjitura în cuptor încă încă 10 minute. Prăjitura cu nucă de cocos și lămâie poate fi decorată cu nucă de cocos sau zahăr pudră! Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News