Aceasta este versiunea de post a tortului de morcovi și nuci. Este foarte sănătoasă și dulce, iar pentru a o transforma într-o prăjitură de dulce pentru și mai mult gust nu trebuie decât să adăugați doua ouă mari la rețeta de mai jos.
- Este plină de morcovi și nuci, iar textura este foarte pufoasă și foarte sănătoasă
- Nu este nevoie de glazură
- Are ca timp de pregătire numai 10 minute
Se folosește numai zahăr brun pentru ca aroma prăjiturii să fie cât mai profundă și textura specifică pe care o conferă prăjiturilor, fursecurilor și brioșelor.
Prăjiturile cu morcovi trebuie să includă morcovi proaspeți rași, ceea ce face, de asemenea, ca prăjitura să fie fragedă.
Folosiți ulei de canola, ulei vegetal sau, pentru un plus de aromă, ulei de cocos. Topește uleiul de cocos înainte de a-l adăuga în aluat.
Această rețetă cere doar o linguriță de scorțișoară. Adăugați mai multă scorțișoară sau adăugați un strop de nucșoară dacă doriți să adăugați mai multă aromă.
Amestecați aluatul până când făina este complet încorporată, dar nu amestecați prea mult.
Amestecați această prăjitură cu mâna. Nu este nevoie să scoateți un mixer pentru această rețetă ușoară de prăjitură.
Adăugați stafide, curmale sau nucă de cocos dacă doriți
- 2 ouă mari (opțional)
- 3/4 cană de ulei de canola
-1 cană de zahăr brun
- 3/4 linguriță de vanilie
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță de scorțișoară
- vârf de sare
- 1-1/2 căni de făină de toate tipurile
- 1-1/2 cești de morcovi rași
- 1/2 cană de nuci tocate
- Zahăr pudră pentru presărat deasupra
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un castron mic, combinați uleiul, zahărul și vanilia, iar dacă vreți ca prăjitura să fie de dulce adăugați tot acum și ouăle. Se amestecă bine. Adăugați praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și sarea. Amestecați până când se combină. Amestecați făina, amestecând până când făina este complet încorporată. Încorporați morcovii și nucile.
Pulverizați o tavă de copt de 8×8 cu spray de gătit. Răspândiți aluatul în tava pregătită. Coaceți la 180 de grade Celsius timp de 35-40 de minute, până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.
După ce prăjitura s-a răcit, se presară zahăr pudră deasupra și se servește caldă sau rece, după preferința fiecăruia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News