Prăjitură cu morcov și mere, de post este o rețetă simplă, care însă va fi pe placul tuturor de la masă. Este foarte ușor de făcut și nu-ți trebuie ingrediente "complicate".
Vezi și: Prăjitura puturosului, de post, deliciul din 3 ingrediente: Simplu, ieftin și rapid
- 1 cană morcov ras
- 1 cană măr ras
- 1 cană zahăr
- 1 cană ulei
- 100 g stafide
- 3 căni făină cernută
- zeama și coaja de la o portocală
- 1-2 lingurițe scorțișoară
- 1 plic praf de copt
- esența de rom
Vezi și: Pască fără aluat - rețeta care va face senzație la masa de Paște în acest an
Într-un castron mare, se amestecă uleiul cu zahărul, apoi se adaugă morcovul, mărul, scorțișoară, sucul de portocală și coaja rasă a acesteia. Separat, se cerne făina și se amestecă cu praful de copt, după care se toarnă peste compoziție.
La sfârșit, după ce făina s-a încorporat, se adaugă stafidele și esența de rom. Compoziția trebuie omogenizată foarte bine.
Se ia o tavă potrivită, se unge cu ulei și se tapetează cu făină. Se toarnă compoziția cu grijă și se dă la copt.
Cuptorul trebuie încins inițial, prăjitură cu morcov și mere trebuie coaptă la o temperatură potrivită, astfel încât să nu se ardă. Timpul de coacere este între 45 și 60 minute.
Pentru a vedea dacă e coaptă, se testează cu o scobitoare, exact cum procedăm la chec.
Înainte de a fi servită, prăjitura trebuie să se răcească foarte bine. După preferință, o puteți pudra cu zahăr.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut rețeta de prăjitură cu morcov și mere, cu siguranță o să-ți placă și cea de Melcișori cu nucă, de post.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News