Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prăjitură cu mere și semințe de pin. Rețeta unui desert delicat și parfumat. Acest ingredient îi va da o savoare deosebită
WhatsApp
Prăjitură cu mere și semințe de pin combină aroma și textura cremoasă a merelor șu fermitatea și mirosul lemnos al semințelor de pin. Iar acest lucru creează un desert cu adevărat bun și sănătos. Este potrivit pentru gustările copiilor, dar este apreciat și de adulți. Desertul este ideal de făcut în toate anotimpurile.
Prăjitură cu mere și semințe de pin. Rețeta unui desert delicat și parfumat

Prăjitură cu mere și semințe de pin. Rețeta unui desert delicat și parfumat. Ingrediente

700 grame mere,
2 ouă,
320 grame zahăr,  
200 grame de făină,  
120 grame unt,
200 ml lapte,
1 lămâie,
1 plic de praf de copt,
10 grame pulbere de scorțișoară, 
120 grame nuci de pin,
125 grame zahăr pudră.

Prăjitură cu mere și semințe de pin. Rețeta unui desert delicat și parfumat. Mod de preparare

Spălați și curățați merele: scoateți cotorul, semințele și tăiați-le felii. Merele tăiate se transferă într-un castron și se presară cu sucul unei lămâi.

Ați putea face și: Prăjitura Trandafir cu mere. Rețeta gata în 20 de minute. Cu siguranță va deveni desertul preferat

Într-un castron mare, puneți ouăle și zahărul și mixați-le până amestecul este ușor și pufos. Topiți untul, lăsați-l să se răcească, amestecați-l cu pudra de scorțișoară și apoi adăugați-l  la amestecul de ouă. Apoi adăugați coaja rasă de lămâie.

În acest moment, adăugați făina și praful de copt, amestecând cu o spatulă cu mișcări de jos în sus. După acea  turnați și laptele la temperatura camerei, amestecând bine compoziția. Scurgeți merele și adăugați-le în compoziție, împreună cu semințele de pin. Câteva semințe, păstrați-le pentru decor. 

Ungeți cu unt și tapetați cu făină o matriță de aproximativ 25 de centimetri în diametru și care veți tura amestecul. Prăjitura se coace în cuptor la 180 de grade, timp de aproximativ 40 de minute. Înainte de a scoate desertul din cuptor, efectuați întotdeauna testul scobitorii.

Citiți și: Cozonac estonian Kringel cu aromă de scorțișoară. Rețeta unui desert pentru mesele de sărbătoare

Cânt prăjitura este gata, se lasă să se răcească, apoi se ornează cu zahăr pudră și semințele de pin, pe care le-ați pus deoparte. Prăjitură cu mere și semințe de pin se servește, însoțită de un suc proaspăt de fructe! Poftă bună!

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel