Prăjitură cu mere la cană. Un desert delicios, gata în câteva minute. O porție are doar 160 de calorii. Ingrediente:
45 ml de lapte
30 de grame de zahăr brun (poate fi înlocuit cu aceeași cantitate de zahăr alb de masă sau cu 15 grame de Stevia)
30 de grame de făină
5 grame de scorțișoară măcinată
1 măr
o jumătate de ou,
praf de copt.
Vezi și: Sarmale de post cu dovlecei, în foi de viță: Rețeta care va parfuma bucătăria cu miros de primăvară
Mărul spălat se curăță și taie cuburi. Într-un bol se pune un ouă, care se bate cu zahărul sau stevia. Cele două ingrediente se amestecă bine cu o lingură. Adăugați făina cernută și praful de copt și amestecați din nou.
Ar putea să vă placă și: Chec din iaurt și făină de cocos. Rețeta unui desert ușor, rapid și cu doar 190 de calorii
Adăugați mărul tăiat cubulețe și scorțișoara. Se amestecă bine, din nou cu o lingură, pentru a încorpora și aceste ingrediente.
Vedeți și rețeta: Negresă din vinete coapte și ciocolată. Rețeta unui desert absolut delicios și original. Toți musafirii vor cere o felie în plus
Compoziția se toarnă într-o cană, unsă cu puțin ulei și se dă, timp de câteva minute, la cuptorul cu micounde, la putere maximă. Înainte de a vă bucura de deset, lăsați-l să se răcească câteva minute.
Încercați și: Tort cu iaurt, fără făină și fără unt. Rețeta unui desert care se topește în gură și are 140 de calorii
Dacă doriți o variantă mai delicioasă a prăjiturii cu mere la cană, puteți adăuga câteva bucățele de ciocolată neagră în amestecul care se află deja în cană. Când desertul s-a răcit, presărați-i cu puțin zahăr glazurat. Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News