Prăjitura cu lapte cald și cacao iese atât de pufoasă datorită procesului special de adăugare a laptelui fierbinte amestecat cu unt. Acest mic truc stă la baza succesului prăjiturii, realizată doar cu ingrediente simple.
Această prăjitură este ideală pentru cei care doresc să se bucure de o seară relaxantă în timp ce se uită la un film sau citesc o carte. Aroma sa delicioasă îi va cuceri pe toți, de la cei mai mici copii, până la cei mai pretențioși oaspeți.
- 3 ouă
- 160 grame zahăr
- 30 grame cacao amară
- 170 grame făină
- 16 grame praf de copt
- 120 ml lapte
- 60 grame unt
- Zahăr pudră după gust
Pentru a prepara prăjitura cu lapte cald și cacao, începeți prin a bate ouăle cu zahărul timp îndelungat, pentru a obține un amestec cât mai spumos și mai moale.
Încorporați treptat făina și praful de copt. Aceste două ingrediente trebuie cernute pentru a evita formarea de cocoloașe în amestec.
Continuați să bateți amestecul cu mixerul electric pentru a amesteca bine ingredientele, apoi adăugați pudra de cacao cernută.
Se toarnă laptele într-o cratiță mică și se încălzește la foc mic. De îndată ce este fierbinte, se adaugă untul tăiat în bucăți și se amestecă cu o lingură pentru a se topi complet.
Se toarnă încet în amestec și se amestecă ușor. Ține minte că consistența va fi destul de lichidă.
Se unge și se tapetează cu făină o formă rotundă de tort cu diametrul de 22 cm, apoi se toarnă amestecul în ea și se coace timp de aproximativ 40-45 de minute în cuptorul ventilat și preîncălzit la 180° (în cuptorul static la 180° timp de 45-50 de minute).
Atunci când e gata, scoateți prăjitura cu lapte și cacao din cuptor și puneți-o pe o tavă să se răcească.
După ce se răcește, se decorează cu zahăr pudră, după gust.
Puteți face această prăjitură fierbinte cu lapte și cacao fără unt, folosind 50 g de ulei de floarea soarelui în loc de unt.
Poftă bună!
Vezi și: Spaghete bolognese, rețeta originală. Care e secretul sosului făcut în casă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News