Prajitura cu gem este un desert clasic, o prajitură de casă care nu lipsește din caietele de rețete ale mamelor noastre. Iată cum se face.
Încearcă și Tatin, cea mai faimoasă tartă de mere din patiserie franceză. Rețeta delicioasă din doar 4 ingrediente
Pentru foi ai nevoie de:
- 500 grame făină
- 150 grame unt
- 100 grame zahăr
- 100 ml lapte
- 2 ouă
- 1 lămâie
- amoniac
Pentru umplutură ai nevoie de:
- 400 grame miez de nucă
- 600 grame gem de prune
- 200 grame ciocolată
Se amestecă cele două ouă cu untul moale, apoi se adaugă laptele. La final, încorporăm făina și amoniacul stins în 2 linguri de suc de lămâie. Aluatul obținut se frământă ușor și se lasă 2 ore în frigider.
Împărțim aluatul în 3 părți egale, din care întindem foi și coacem pe rând, pe dosul tăvii unsă cu unt.
După ce am copt foile, măcinăm miezul de nucă și-l amestecăm cu gemul.
Acum este vremea să montăm prăjitura. Cum se face:
Se pune o foaie și se întinde jumătate din cantitatea de gem cu nucă. Pe a doua foaie, întindem restul de umplutură și acoperim cu ultima foaie. Separat, topim ciocolata în baie de abur și turnăm peste prăjitură. Nivelăm cu lama unui cuțit și presărăm nucă măcinată.
Poftă bună!
Vezi și: Cum să faci acasă pui ca la KFC - Rețeta simplă, cu rezultat GARANTAT
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News