Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prăjitură cu ciocolată fără făină - se face din doar 5 ingrediente și e pur și simplu delicioasă
WhatsApp
Prăjitura cu ciocolată fără făină este o prăjitură gustoasă, pufoasă și aromată, perfectă pentru iubitorii de ciocolată care au intoleranță la gluten. Se face foarte ușor și este delicioasă. 
Prăjitură cu ciocolată fără făină

Rețeta de prăjitură cu ciocolată fără făină este un desert delicios, pufos și aromat. Se face fără drojdie și este un preparat perfect pentru iubitorii de ciocolată care au intoleranță la gluten.

Pregătirea acestei prăjituri este foarte simplă și rapidă, iar rezultatul îi va lăsa fără cuvinte pe cei care vă servesc.

Dacă sunteți curioși să aflați cum se prepară delicioasa prăjitură de ciocolată fără făină, nu ratați rețeta de mai jos.

Ingrediente (pentru o formă de copt de 20/22 cm)

 

- 200 g ciocolată neagră

- unt 130 g unt

- 100 g zahăr

- 3 ouă

- 60 g cacao amară pudră

- zahăr pudră, după gust

Cum să faci cea mai bună prăjitură cu ciocolată fără făină

 

Pentru a pregăti prăjitura cu ciocolată fără făină, combinăm ciocolata neagră tocată și untul și le topim la bain-marie sau în cuptorul cu microunde.

Separat, batem cele trei ouă cu zahărul, folosind un tel electric, până când amestecul devine omogen și ușor. Acum adăugați ciocolata topită și untul la amestec și amestecați totul cu o spatulă. La final se adaugă pudra de cacao amară cernută și se amestecă din nou.

Se toarnă amestecul într-o formă rotundă de 20 cm tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180° timp de 25-30 de minute.

Nu vă faceți griji dacă testul cu scobitoarea arată că este puțin umedă: prăjitura va rămâne destul de umedă în interior.

După ce s-a răcit, putem desface prăjitura, o putem decora cu zahăr pudră și o putem servi.

Poftă bună! 

Sfaturi și variații

 

Puteți să o decorați nu numai cu zahăr pudră, ci și cu frișcă, cu o lingură de înghețată sau cu cremă mascarpone.

Prăjitura cu ciocolată fără făină este perfectă pentru micul dejun sau pentru o gustare, pentru a obține doza potrivită de aromă și energie fără a fi prea grea, dar este și un desert excelent la sfârșitul mesei, mai ales atunci când aveți oaspeți cu boală celiacă.

Vezi și: Cum să prepari un cordon bleu perfect - rețeta simplă și rapidă

 

----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel