Pentru preparare nu este necesar să cântăriți toate ingredientele pe un cântar. Ca unitate de măsură este suficientă o ceașcă simplă.
Trebuie să încerci și: Plăcintă cu mere, fără făină și zahăr: Rețeta delicioasă și sănătoasă, potrivită pentru diabetici, alergici și pentru pofticioși
Ingrediente pentru nouă porții:
trei sferturi dintr-o ceașcă de iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi;
un sfert de cană de lapte degresat;
o jumătate de cană de pudră de cacao;
aceeași cantitate de fulgi de ovăz din cereale integrale;
o jumătate de cană de stevie (sau o cană de zahăr simplu sau brun);
o linguriță de praf de copt;
un ou;
un praf de sare
Preîncălziți cuptorului la 200 de grade și ungeți un vas de copt cu ulei. Apoi cu un robot de bucătărie sau pur și simplu cu o lingură amestecați, într-un castron, iaurtul, laptele, pudra de cacao, fulgii de ovăz, stevia, oul, drojdia și un praf de sare.
Încercați și: Brioșe cu banane și ciocolată. Un desert ușor, fără unt, zahăr și făină. Are doar 90 de calorii
Mixați compoziția cu robotul trei sau patru minute, până când amestecul devine neted. Odată ce amestecul este gata, se toarnă în tava unsă cu ulei, nivelându-l bine.
Tava se dă la cuptor pentru un sfert de oră, la 200 de grade. După 15 minute, puteți face testul scobitorii. Dacă scobitoarea iese încă umedă, mai lăsați prăjitura în cuptor pentru câteva minute. După ce desertul este gata, se lasă să se răcească și apoi se taie în nouă pătrate destul de mari. Poftă bună.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News