Este o prăjitură cu cafea cu gust demențial și cu o aromă intensă și inconfundabilă. Preparată cu cafea decofeinizată, poate fi bună și pentru copii. Odată ce vei încerca acest desert, vei dori să-l faci în fiecare zi. Prăjitura este bună și ușor de digerat, deoarece nu conține nici făină, nici praf de copt.
Ingredientele pentru șase porții:
o jumătate de kilogram de ricotta ușoară;
65 de grame de cafea sau chiar cafea decofeinizată;
40 de grame de amidon de porumb;
80 de grame de stevia sau 120 de grame de zahăr normal,
trei ouă.
În primul rând, preparați cafeaua care trebuie să se răcească înainte de a fi folosită. Luați castron destul de mare și puneți ricotta în el, apoi adăugați stevia (sau zahărul normal) și mixați totul cu un tel. Când amestecul ajunge la o consistenta cremoasă adăugați, pe rând, ouăle, amestecând bine tot timpul.
După ce ați făcut acest lucru, luați amidonul de porumb și adăugați-l la amestec, amestecând mereu. Apoi turnați cafeaua rece. Desigur mixând mereu compoziția.
Acum luați o formă de tort cu diametrul 20 de centimetri, turnați în ea aluatul și dați-l la cuptor pentru puțin sub o oră, la 170 de grade.
Când este gata (puteți face clasicul test cu scobitoarea), scoateți prăjitura din cuptor și dați-o la frigider pentru minim trei ore. După trei ore, răsturnați prăjitura pe un platou de servire, feliați-o și serviți-o pe la masă. Poftă bună!
Vă sugerăm și: Desertul care arată ca o picătură de ploaie. Are ZERO calorii și se face doar din două ingrediente banale
Timp de preparare - 10 minute, timp de gătire - 50 de minute, timp de odihnă în frigider - trei ore, timp total - aproximativ patru ore, porții - șase, calorii -170 per felie
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News