Prăjitura cu cafea este un desert ușor, ce poate fi savurat în fiecare zi. Este o prăjitură moale și parfumată în care ingredientul principal este cafeaua, care poate fi aromată cu ciocolată sau cardamom, în funcție de gustul și preferințele dumneavoastră.
Această prăjitură nu conține ouă, lapte sau unt și, prin urmare, nu numai că este extrem de ușoară, dar este potrivită și pentru cei cu intoleranță la lactoză sau la ouă sau pentru cei care țin post.
330 ml de cafea neîndulcită
200 g zahăr pudră
90 g ulei de floarea soarelui
300 g făină 00
16 g praf de copt
Începeți prin a alege un amestec de cafea cu un gust ușor și delicat. Se prepară apoi aproximativ 300 ml de cafea și, imediat ce este gata, se pune într-un vas pentru a se răci.
Luăm un bol foarte mare și turnăm zahărul și cafeaua răcită.
Amestecăm ingredientele în recipientul nostru cu mare atenție și, odată ce zahărul s-a dizolvat și s-a amestecat perfect, putem turna uleiul de floarea soarelui. Apoi continuăm să amestecăm bine ingredientele cu o lingură pentru a obține o soluție omogenă.
Separat, într-un alt recipient, cernem cu grijă făina și apoi facem același lucru cu praful de copt. Se amestecă făina și praful de copt împreună și apoi se adaugă treptat la amestecul de cafea. Se amestecă totul foarte bine.
Pentru a coace această prăjitură cu cafea, alegeți o formă de copt cu diametrul de 24 cm, turnați în ea puțin ulei pentru a o unge, apoi adăugați un strat de făină. Întoarceți forma cu susul în jos pentru a îndepărta cantitatea inutilă de făină.
Vezi și: Ruladă cu cafea. Rețeta genială pe care o vei face din nou și nou
Apoi se toarnă aluatul în formă și se folosește o spatulă pentru a nivela suprafața.
Între timp, preîncălziți cuptorul la 180°C și coaceți prăjitura timp de 50 de minute.
Pentru a verifica dacă este gata, faceți testul obișnuit al scobitorii. Dacă scobitoarea introdusă în prăjitură este complet uscată, înseamnă că prăjitura este gătită la perfecție.
Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.
Prăjitura cu cafea se servește cu un praf de zahăr pudră sau chiar cu o glazură de cafea.
O notă suplimentară de aromă la prăjitura cu apă și cafea este dată de adăugarea boabelor de cardamom în cafea, care îi dau un gust picant foarte special. Evident, este recomandabil să îndepărtați boabele înainte de a turna cafeaua în aluat, deoarece durează doar câteva minute pentru a da aromă.
Pentru a face această prăjitură cu cafea și mai delicioasă, putem face o glazură delicioasă amestecând 120 g de zahăr pudră și cafea rece pentru a turna peste suprafața ei.
Vezi și: Biscuiți cu portocale. Rețeta italiană rapidă și extrem de delicioasă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News