Prăjitura Chocoflan se face din următoarele ingrediente: 10 ouă, 425 grame de zahăr (din care 200g pentru caramel, 100g - cremă, 125 g - blat), 1100 ml de lapte 1100 ml (1 litru pentru cremă și 100 ml - blat), esență de vanilie, 100 ml ulei, 160 g făină albă, praf de copt, 2 linguri cacao pudră.
Aveți nevoie de o tavă adâncă în care să încapă o alta tavă adânc, deoarece prăjitura se coace cu baza în apă, deci tava dedesubt trebuie să o cuprindă pe cea cu prăjitura.
Puneți într-o cratiță 100ml de apă și 200g de zahăr și o puneți pe foc. Lăsați să fiarbă siropul la foc moderat și amestecați periodic îi el. Pe parcurs își schimbă culoarea, devenind maronie. Apoi îl turnați în tava pregătită pentru prăjitură. Cu o lingură îl distribuiți repede să acopere tot fundul tăvii.
Dacă ți-a plăcut rețeta Prăjitura Chocoflan, s-ar putea să îți placă și rețeta Somlói galuska. Cel mai cunoscut și iubit desert unguresc a ajuns la București. Rețeta pas cu pas
Acum pregătiți crema. Într-un bol se pun 8 ouă, 100 g zahăr, 1 litru de lapte și esența de vanilie. Amestecați bine cu mixerul 2-3 minute. Blatul, puneți într-un bol 2 ouă, 125 g zahăr, 100 ml ulei, 100 ml lapte, 160 g făina, 1 linguriță praf de copt și 2 linguri de cacao. Se amesteca la fel repede cu mixerul, 2-3 minute. Puteți adăuga și esență de rom, după preferință. Trebuie să vă iasă un aluat lichid și dens, ca o smântână mai groasă.
Dacă ți-a plăcut rețeta Prăjitura Chocoflan, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitură cartof de biscuiți. Rețetă veche și ușor de făcut
Turnați în tavă, peste caramel, crema de lapte și ouă, iar peste ea turnați blatul de cacao. Nu va chinuiți să-l distribuiți prea uniform, el se va uniformiza în timpul coacerii. Puneți tava cu prăjitura în cea de cuptor mai mare, turnați apă în tava de la bază, și puneți toată compoziția în cuptor la 180 de grade, pentru 45-50 de minute.
Prăjitura se scoate din cuptor și se lasă să se răcească. Ideal ar fi să o dați pentru câteva ore la frigider, acoperită cu o folie de plastic. O scoateți din frigider și întoarceți tava cu josul în sus și lăsați-o așa până se desprinde prăjitura de tavă. Dacă o lăsați o jumătate de oră întoarsă, blatul se va însiropa cu sosul caramel și prăjitura va fi foarte fragedă și aromata. Pofta bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News