Ingrediente:
Ciocolată neagră - 220gr,
Unt - 100 gr,
Ouă medii - 4,
Zahăr granulat - 200 gr,
făină - 200 gr,
amidon de cartofi - 70 gr,
praf de copt - 1 plic,
mango - 500 gr.
Topiți untul cu ciocolata neagră tocată la bain-marie sau la microunde. Ouăle se bat cu 180 de grame de zahăr, într-un castron, până obțineți o compoziție spumoasă.
Încercați și: Prăjitură de ciocolată, din 3 ingrediente. Fără ouă, smântână, unt și coacere. Un rezultat spectaculos cât ai zice pește
Fructul de mango se curăță de coajă și se taie Adăugați amestecul de ciocolată topită și unt peste ouăle bătute, amestecați ușor. Ulterior, adăugași făina, amidonul și praful de copt, amestecând ușor, de jos în sus.
Puteți încerca și: Tort de ciocolată, un desert cu adevărat fabulos. Fără făină, zahăr sau lapte și cu doar 55 de calorii pe felie
Aprindem cuptorul la 180°C și tapetați o tavă hârtie de copt. Amestecați 2/3 din mango cu mixerul, până obțineți un piure pe care îl vom adaugă în amestec. Apoi transferați aluatul în tavă și nivelați-l bine. Întindeți uniform pe suprafața aluatului cuburile de mango rămase, amestecați ușor cu vârful lingurii pentru a încorpora mango-ul în aluat.
La final se presară cu cele 20 grame de zahăr. și dăm tava în cuptor. Coacem desertul la 180°C aproximativ 45 de minute, dar este esențial să verificăm mereu cu o scobitoare dacă s-a făcut. Prăjitura moale cu ciocolată ș mango este o adevărata plăcere, fiind potrivită pentru orice sărbătoare.
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News